banner198

Çankırı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenlerle kutlandı

Çankırı’da Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında insanlar meydanlarda bir araya geldi.

Çankırı 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü törenlerle kutlandı
banner145

Çankırı 15 Temmuz'da tek yürek oldu

Çankırı’da Demokrasi ve Milli Birlik Günü programında insanlar meydanlarda bir araya geldi. Akşam saatlerinde kucaklama taşı mevkiinde bir araya gelen Çankırılılar Milli İrade Yürüyüşünün ardından Belediye Meydanına geldi. Burada düzenlenen programda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli İrade Günü kutlandı.

Yürüyüş ve programa Vali Abdullah Ayaz, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, İl Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Cumhuriyet Başsavcısı Vekili Rahmi Erdinç, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, Baro Başkanı Av. Mustafa Deniz, Vali Yardımcıları Hamdi Bolat, Abdullah Aslaner ve Şahin Bayhan, İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, siyasi parti il başkanları, daire amirleri, STK temsilcileri, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda Kur’an-ı Kerim okunarak şehitlerimize dua edildi. Program kapsamında Milli İrade koşusunda dereceye giren Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcularına madalyaları Vali Abdullah Ayaz tarafından verildi. Daha sonra program konuşmalarla devam etti. Programda söz alan Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, AK Parti Grup Başkan Vekili ve Çankırı Milletvekili Av. Muhammet Emin Akbaşoğlu günün önemine dair açıklamalarda bulundular. Son olarak konuşan Vali Ayaz ise “15 Temmuz’u unutmadık, unutmayacağız” dedi.

Ülkemiz, milletimiz ve devletimizin tarih boyunca çok sayıda ihanete maruz kalmış olduğuna dikkat çeken Valimiz AYAZ şöyle konuştu: “15 Temmuz ülkemizin ekonomide, teknolojide, demokraside, hukukta ardı ardına atılımlar yaptığı, uluslararası alanda söz sahibi olmaya başladığı bir dönemde yüce  dinimizi kendisine perde kılanların din, eğitim  ve öğretimi vitrin olarak kullananların, milletimizin  milli, manevi duygularını istismar edenlerin, yine bu milletin  silahlarıyla gerçekleştirmeye çalıştıkları bir ihanetti. 15 Temmuz 2016 tarihinden beri devletimiz enerjisini maalesef FETÖ ile mücadeleye ayırmış, kurumsal yapılarımız zarar görmüş ve her açıdan bir gerileme yaşanmıştır. Ama inşallah bu günlerin geride kaldığına şahitlik ediyoruz.

Konuşmaların ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Millete Sesleniş konuşması dinlenerek, 15 Temmuz’u anlatan animasyon izlendi.

Program kapsamında Çankırılı 15 Temmuz şehitlerimizin kabrinden alınan toprakları Şehit Ömer Halisdemir’in kabrine götüren 18 Vites Bisiklet ve Doğa Sporları Derneği sporcularına madalya ve ödülleri Vali Abdullah Ayaz tarafından takdim edildi.

Gece geç saatlere kadar süren program sala okunduktan sonra İl Müftüsü Burhan Keleş’in duasının ardından sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Temmuz 2021, 10:08
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER