banner198

Çankırı Cezaevi’nde tahliyeler başladı

İnfaz Yasası’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tahliyeler başladı.

Çankırı Cezaevi’nde tahliyeler başladı
banner145

İnfaz Yasası’nın Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilmesinin ardından Çankırı E Tipi Kapalı Cezaevi’nde tahliyeler başladı. Çankırı'da 52 hükümlü ve tutuklu tahliye edileceği öğrenildi.

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un Resmi Gazete'de yayımlanmasının ardından Çankırı cezaevindeki hükümlü ve tutukluların tahliyesine başlandı.

İnfaz düzenlemesine ilişkin kanun teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edildi. Kabul edilen yasa kapsamında Korona virüs (Covid-19) nedeniyle açık ceza infaz kurumlarında bulunan hükümlüler ile denetimli serbestlik tedbiri uygulanan hükümlüler, 31 Mayıs 2020'ye kadar izinli sayılacak. Salgının devam etmesi halinde bu süre 2 aylık sürelerle 3 kez uzatılabilecek. Ağır hastalık, engellilik veya kocama nedeniyle hayatını yalnız idame ettiremeyen 65 yaşını bitiren hükümlüler de denetimli serbestlikten yararlanacak.

Yasayla birlikte 90 bin tutukluya tahliye yolu açılırken, denetimli serbestlik süresi de bir kereliğine mahsus olarak 3 yıla çıkarılacak. Terör, cinayet, uyuşturucu ve cinsel suçlar ise kapsam dışı bırakılacak. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 16 Nisan 2020, 17:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER