banner198

Çankırı'da Aqua Park projesinde sona yaklaşıldı!

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in vatandaşın sosyal ve kültürel hayatına zenginlik katmak için gerçekleştirdiği projeler hızla sona yaklaşıyor.

Çankırı'da Aqua Park projesinde sona yaklaşıldı!
banner145

Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in vatandaşın sosyal ve kültürel hayatına zenginlik katmak için gerçekleştirdiği projeler hızla sona yaklaşıyor. Abdülhalik Renda Mahallesi Ankara yolu üzerinde bulunan yaklaşık 9,5 dönümlük arazi üzerine kurulan Aqua Park projesinde, alt ve üstyapı çalışmalarının ardından çevre düzenlemesine geçildi. Yüzme havuzlarının altyapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte bitkisel peyzaj çalışmaları başladı.

Bozkırın başkentini su kaydırakları ile buluşturan Aqua Park Projesi, gün yüzüne çıktı. 593 metrekare 140 ve 170 cm derinliğinde büyük havuz, 80 metrekare 40 cm derinliğinde küçük havuz, 170 metrekare 120 cm derinliğinde aquapark havuzu ve su kaydırağı ile 350 metrekarelik sosyal tesisi içinde barındıran parkın peyzaj düzenlemelerine geçildi.

Her mevsim yeşil bir görüntü çizmesinin amaçlandığı çalışmalar kapsamında;  boylu sedirler, servi türleri, mavi ladin,şeker akçaağacları, ıhlamur ve söğüt ağaçları, japon süs kirazları, top şimşirler, altuni taflanlar, kurtbağrı türleri, leylaklar, alev çalıları ve cennet bambuları, pembe çiçekli gauralar, lavantalar, stipalar,yayılıcı ardıç türleri, mavi çimler, kaya sarmaşığı, Amerikan asma sarmaşığı ve sarı yasemin tercih edildi. Peyzaj düzenlemelerinin tamamlanması ile birlikte Aqua Park’ın peyzajı ile de bölgeye değer katması bekleniyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Haziran 2023, 22:23
YORUM EKLE
YORUMLAR
Vedat Kaya
Vedat Kaya - 11 ay Önce

Helal olsun

refik fırat
refik fırat - 11 ay Önce

iyi güzel yapıyorsunuz, emeğinize sağlık. umarım sürdürülebilir, devam ettirilebilir. bir kaç yıl sonra kapısına kilit vurulup kaderine terkedilmez. bir de giriş ücretli mi olacak ya da ne kadar olacak. herkese hitap etmeli ama tabi devamlılık açısından makul bir bedel belirlenmeli. tabii ki belediyenin buradan kar etme amacı gütmemesi lazım. ayrıca bu park sebebiyle gayrimenkullerinin değeri artan çevre halkından ekstra vergi alınabilir. neticede 1 liralık evi arsası belki 2 lira olacak.

SIRADAKİ HABER