banner198

Çankırı'da asansörü olmayan üst geçit ölüme davetiye çıkartıyor!

Çankırı Valiliğine yolu düşen engelli, yaşlı, hasta ve çocuklu ailelerin Ankara karayolunda karşıdan karşıya geçmesi adeta çileye dönüştü.

Çankırı'da asansörü olmayan üst geçit ölüme davetiye çıkartıyor!
banner145

Çankırı Valiliğine yolu düşen engelli, yaşlı, hasta ve çocuklu ailelerin Ankara karayolunda karşıdan karşıya geçmesi adeta çileye dönüştü.

Çankırı’da Ankara yoluna yeni taşınan Çankırı Valiliği önündeki asansörsüz ve yürüyen merdiveni olmayan çelik yaya üst geçidi kullanamayan vatandaşların karşıdan karşıya geçmeleri trafiğin yoğun olduğu karayolunda kazalara adeta davetiye çıkartıyor.

Çankırı Valiliği’nin birçok kamu kurumuyla birlikte Ankara yolu üzerinde yeni yerleşkesine taşınması beraberinde yeni sorunları da getirdi. Karayolunda karşıdan karşıya geçmek isteyen yaşlı bir bireyin tehlikeli anları objektiflere takıldı. Fotoğraf karesinde bastonla yürüyebilen yaşlı bir vatandaş, üst geçidin hemen altından 2 sağlıklı kişinin yardımı ile orta refüjde ki tretuvardan geçmeye çalışırken görülüyor.

Valiliğe işlerini görmeye gelen hasta, yaşlı ve engelli vatandaşların herhangi bir tehlikeye maruz kalmadan yolun karşısına nasıl geçeceği sorusu ise henüz yanıt bulmuş değil!

Asansörün yeri var ama kendisi yok! -

Karayolları tarafından yapılan üst geçitte asansör için çelik konstrüksiyon yapılmış fakat içine asansör konulmamış. Vatandaşlar ise, yeri ve yapısı tamamlanan yere acilen asansör ya da yürüyen merdiven konulmasını talep ediyor.

Plansızlık, iş bilmezlik diz boyu –

Öte yandan Çankırı Adliyesinin hizmete girmesi ile yaklaşık 3 yıl önce yapılan üst geçidin yıllardır asansörsüz şekilde duruyor olması büyük bir vurdum duymazlığı da beraberinde getiriyor. Milyonlarca lira harcanarak yapılan valilik yerleşkesinin hizmete gireceği öteden beri biliniyorken, vatandaşların Emniyet, Adliye ve Valiliğin yer aldığı bölgeye kolayca ulaşımının planlanmamış olmaması, iş bilmezliği gözler önüne seriyor. Kamuoyu vatandaş hizmet odaklı çalışması gereken bürokrasinin nelerle meşgul olduğunu ise açıkcası merak ediyor..    

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2019, 03:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Kamil AYDINLI
Kamil AYDINLI - 4 yıl Önce

Oraya yapılacak olan en güzeli alt geçittir ÷

halil
halil - 4 yıl Önce

arkadaşlar yeni hükmet konağının da asansörleri çalışmıyor ( asfalttan kontrol noktasına çıkan asansörler)önce oraya el atın..

SIRADAKİ HABER