banner306
banner198

Çankırı Devlet Hastanesinde kamu zararı tahsil edilmeye başlandı!

Çankırı Devlet Hastanesinde 'sadece arada 3 lira (!) fark var" denilerek basite alınan devlet zararının 1 milyon lirayı aşan alacağı tahsil edilmeye başlandı.

Çankırı Devlet Hastanesinde kamu zararı tahsil edilmeye başlandı!
banner145

Çankırı Devlet Hastanesinde 'sadece arada 3 lira (!) fark var" denilerek basite alınan devlet zararının 1 milyon lirayı aşan alacağı tahsil edilmeye başlandı. Çankırı Postasının habercilik başarısı bir kez daha tescillendi.

Çankırı Postası Haber Merkezimizin gündeme getirdiği ve ısrarlı haber takibi ile peşine düştüğü Çankırı Devlet Hastanesinde yolsuzluk ve usulsüzlük dosyasında devletin uğradı zararla ilgili ödeme yapılandırmaları neticesinde meblağ netleşmeye başladı.  Devletin yaklaşık yasal faiziyle birlikte 1 milyon lira tutarındaki alacakları ilgili sağlık çalışanları tarafından ilgili banka veznesinden tahsil edildi.

Beceriksiz idarecilerin mevzuata aykırı usulsüz bir şekilde uyguladıkları riskli fark ücreti nedeni ile devletin uğradığı maddi zararın Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından tespit edilmesinin ardından ilgili sağlık çalışanlarına geçtiğimiz ay rücu işlemi başlatılmıştı.  İtiraz ve yasal prosedürlerin sonunda şahısların ödemelere ilişkin itirazları reddedilerek devletin alacaklarına ilişkin ödemenin resen tahsiline başlanıldı.  Kamu Zararlarının Tahsiline İlişkin Usul ve Esaslar Hakkındaki Yönetmelik uyarınca 18 kişiye ödemeleri peşin, 36 ve 60 ay vade şeklinde taksitlendirme imkanı sağlandı. 18 kişinin toplamda yasal faiz ile birlikte 1 milyonu geçen bir meblağda yapacakları ödemelerin ilk taksitleri müdürlük hesabına yatırıldı.

Basın toplantısında kamuoyunu kandıranlar hala o koltuklarda oturuyor!

Çankırı Postası Haber Merkezimizin büyük bir habercilik takibi sonucu Çankırı gündemine bomba gibi düşürdüğü sağlıkta bir dizi yolsuzluk ve usulsüzlüklerle ilgili yargıya taşınan olaylar hakkında Sağlık Sen Başkanı Tuna Dinç sözde basın toplantısı düzenlemişti. İddiaları yalan olduğunu ve her şeyin mevzuata uygun olduğunu utanmadan sıkılmadan kamuoyu önünde dillendiren şahısların böylece yalan ve manipilasyonları bir bir suratlarına şamar gibi çarptı. Basın toplantısında sözüm ona Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Kadir Barak 'sadece arada 3 lira (!) fark var" diyerek rakamları ufaltmış, hem sendika yöneticisi hem hastane mutemeti Yakup Özcan kamuoyu önünde hesaplamayı yapamamıştı. Devletin yönetici atayarak hastaneyi emanet ettiği isimler, devletin hakkını gözetmek yerine usulsüzlüğü savunmuştu. Bütün baskı ve yıldırma politikasına rağmen Haber Merkezimizin ısrarı ile devletin kaybı ödenirken, usulsüzlüğü savunan idarecilerin hala koltuklarında oturuyor olmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 25 Haziran 2020, 02:48
YORUM EKLE
YORUMLAR
KURTULUŞ
KURTULUŞ - 4 yıl Önce

YAZIKLAR OLSUN SİZE.HALA İNSAN İÇİNE ÇIKIP DOLAŞMABİLİYORSUNUZ YA.BU NE YÜZSÜZLÜK,BU NE ARSIZLIK,BU NE EDEPSİZLİK.ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN.NEYİ HAKEDİYORSANIZ ONU YAŞAYIN İNŞALLAH.

Tebrikler
Tebrikler - 4 yıl Önce

Allah senden razı olsun Ö. Ö sen olmasan bu zulüm bu haksızlıklar hiç bir zaman çıkmazdı neden mı maşAllah tüm üyeler kafalar kum altında tek başına sana ve ailene yapılan bu zülümlere sessiz kalmayarak duyduğumuz kadarı ile ondan fazla soruşturma geçirmişsin bir uyarı almışsın oda nazar boncuğun olur inşAllah bir sağlık çalışanı olarak teşekkür ederim Allah sana ve ailene güç kuvvet versin

Yağcılar
Yağcılar - 4 yıl Önce

Sadece ismi geçenlerin mi kabahati, yalanı yanlışı var? Yazsana editör, fatih bekar var mesela mutemetlikten anlamaz, çarpım tablosunu meslek lisesinde ezberlemiş biri 3 liracık farkı nerden anlayacak, zyılmaz var mesela işi 3 liracık fark nöbetlerini yazmak, kontrol etmek ama dikkat ettiği tek şey, taşıdığı yağdanlık şişesini devirmemek, müdürüm, müdürüm, diye peşinden gezdiğin adamların dosyası savcılıkta, senden ricam, orada da ifade verirken mutlaka müdürünü öv, hiç çekinmeden yalan söyle tamam mı, savcılar anlamaz! sen yeterki malumsenin gözünden düşme, Allah aşkına DEVLETİN ADALET SAVCILARI, görevini kötüye kullandığı tescillenmiş bu insanlara ne zaman cezalarını vereceksiniz, GEÇ GELEN ADALET, ADALET DEĞİLDİR.

Üstün Liyakat Sahibi
Üstün Liyakat Sahibi - 4 yıl Önce

Ercan bey üstün liyakat sahibi başhekim kardeşlerede deginseniz, ne yiyip içiyorlar da koltuklara hep onlar oturuyor, Çankırı halkida bilse bu işin sırrını.

soru
soru @Üstün Liyakat Sahibi - 4 yıl Önce

cankirinin hangi köyünden bu evlatlar.

Cevap
Cevap @Üstün Liyakat Sahibi - 4 yıl Önce

Kardeşim yapmayın şöyle şeyler, 2 tane Çankırının evladı, sahip çıkın işte gelmişler memleketlerine hizmet veriyorlar, üstelik birisi tolga gibi üstün liyakatli biri ile, diğeri de 112 gibi kimsenin başhekimlik yapmak istemediği bir birimin yöneticiliğini yapıyor, birazda üstün liyakat sahibi tunayı, kadiri, tolgayı, mustafayı, serveti eleştirin kardeşim, buradan, bunlardan yana haksızlığa uğrayıp şuraya 2 kelime yazmayana yazıklar olsun, bunlar gibi her konuda başarılı evladı olsun diyorum.

Anarşist yaren
Anarşist yaren - 4 yıl Önce

Eeey Tuna eyyy kadir çıkıp konuşsanıza efelene efelene.. Yemez artık papaz pilav yemez.. Çankırı halkında görsün hastane kimlerin elinde ufalanıyor.. Söz vatanperverliğe gelince mangalda köz bırakmazlar birde papucumun sendikacıları sizi.. 3 lira 5 lira zırvalıyodunuz noldu evdeki hesap çarşıya uymadı mı? Uymaz tabi... Hastane personeli aç artık gözünü her fırsatta sövdüğünüz ama bir türlü üyeliğinden istifa etmediğiniz sendika yöneticilerinin ne sendika işleyip ne hasta işleyişi ne mevzuat ne yönetmelik hiç birinden anlamadığını hastaneyi adete sendikanın arka bahcesi haline getirdiklerini ve üyelerinden aldıkları cesaret ile bu usulsüzlükleri yaptıklarını gör artık..

Çankırısız
Çankırısız - 4 yıl Önce

Eee ne demişler... Allah azze ve celle... Bugünün işini yarına bırakıyor ama yanına bırakmıyor. Onca sağlık personelinin ahını aldınız, mobbing yaptınız, vasıfsızlar ordusunu başımıza yönetici yaptınız. Sağlık bakanlığında yalaklandınız, amma doymadınız bir de para çaldınız. Ona da göz yumdunuz. Ama ne oldu, sizin de musanız(Hüseyin Keskin) geldi. Şimdi yavaş yavaş son geliyor. Ey Sağlık Senli personel kardeşim. Artık sen de gör, ne olması lazım artık. Düşün, taşın, görüşün ne olursa olsun bunlara en azından destek olma...

Cevap
Cevap @Çankırısız - 4 yıl Önce

Bencede bunları yere göğe sığdıramayanlardan alınsın, sonuçta dolaylı olarak destekliyorlar, ahirete inanan varsa içlerinde, bu vebale ortak olduklarını bilsinler. "Ben yemedim banane ben işime bakarım diyorsan" yanılıyorsun, bir kötülüğün işlenmesine sebep oluyorsan aynı hükümlere tabisin, örnek vermek gerekirse, "içkiyi ben satmıyorum sadece nakliyesini yapıyorum, hemde içmiyorum" demek, o içkiyi satan kişiden farklı bir yerde değildir, cezası aynıdır, sözüm inananlara, inanmayanlar devam edebilir, benim için sorun yok,

SAĞLIKÇI
SAĞLIKÇI @Çankırısız - 4 yıl Önce

Hastanedeki Sağlık Sen üyelerinden kessinler aidatlarından

Organize
Organize - 4 yıl Önce

Duyduğuma göre müdür kendisine yapılan eleştirilere üzülüyor, kendisi hakkında yorum yapanları tespit etmeye çalışıyormuş, unutmasın ki, bu makamlara gelmiş insanlara hakaret edilmediği sürece her türlü yorum yapılabilir, yani SUÇ DEĞİL, avukat tanıdığı olan varsa teyit edebilir, kusura bakma da herkes seni övmek zorunda değil müdür bey, bu makama geldiysen dozunda yapılan eleştiriyi de kabul edeceksin. "Bana arkadaşını söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim"

Hemşire
Hemşire - 4 yıl Önce

Azıcıkta olsa utanıp yüzleri kızaracağını ve utanacaklarını bilsem bir şey yazardım fakat neredeeee


SIRADAKİ HABER

banner304