banner198

Çankırı Sağlığının anahtarı FETÖ örgütüne bakın nasıl teslim edilmiş!

Çankırı’da FETÖ’nün Sağlık yapılanmasına yönelik devam eden davada, verilen bir ifade, Çankırı Sağlığının halen firari olan FETÖ Sağlık İmamı Mustafa Kütük’ün kontrolüne nasıl verildiğini gözler önüne seren iddialar içeriyor.

Çankırı Sağlığının anahtarı FETÖ örgütüne bakın nasıl teslim edilmiş!
banner145

Çankırı’da Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ)’nün Sağlık yapılanmasına yönelik devam eden davada, Doktor B.Ç’nin mahkemeye verdiği ifade; Çankırı Sağlığının halen firari olan FETÖ Sağlık İmamı Mustafa Kütük’ün kontrolüne nasıl verildiğini gözler önüne seren iddialar içeriyor. Çankırı’da FETÖ Sağlık yapılanmasının temelinin nasıl atıldığına işaret eden ifadedeki iddialar, FETÖ Sağlık davasının ezber bozacak cinsten görülüyor.

Ülkemizde FETÖ yapılanmasının temizlenmesine yardımcı olmak üzere mecburi hizmet kapsamında bir haftalık doktorken Çankırı’da yaşadıklarını BİMER’e ihbar eden Doktor B.Ç’nin ifadesi, Çankırı Ağır Ceza Mahkemesinde 3 yıldır devam eden FETÖ sağlık yapılanmasına yönelik süren davayı farklı bir boyuta taşıdı.

Çankırı Ağır Ceze Mahkemesinde görülen davanın 16 Kasım 2018 tarihinde yapılan son duruşmasında, Ankara 16. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından talimatlı ifadesi alınan Doktor B.Ç’nin yazılı ifadesi damgasını vurdu.  Doktor B.Ç. Çankırı’da göreve başlamasının ardından doktorlar arasında mangal partisi yapılacağı söylenerek Çankırı dışında bir köyde lüks bir villaya götürüldüğünü söyledi. Üç-4 kişilik bir arkadaş grubu ile piknik yapacağını düşünürken villada 40-50 kişiden oluşan doktor ve sağlıkçıların olduğunu, dönemin İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ve İl Sağlık Müdür Yardımcısı Şakir Kaymak’ında toplantıda hazır olduğunu öğrenince şaşkınlığa uğradığını belirtti.

Barkovizyonda FETÖ propagandası -

Barkovizyonda FETÖ terör örgütünün yurt dışındaki hizmetleri öven” bu hizmette sizde olun” tarzında davetin yer aldığını aktaran Doktor Ç. ,Video biter bitmez 30 yaşlarında kendisini Maltepe Dershanesinde tarih öğretmeni olarak tanıtan bir kişinin ayağa kalkarak,” Artık Çankırı sağlık personelinden ben sorumlu olacağım” dediğini ifade etti.   Bu sözler söylendiği sırada Karakoç ve Kaymak’ın pür dikkat ismini bilmediği şahsın konuşmasını mütevazi bir şekilde dinlediklerini beyan eden Ç.Ş, göreve yeni başlaması nedeni ile aşina olduğu kişiler haricinde orada bulunan kimseyi tanımadığına dikkat çekti.  B.Ç. tanışma faslı başlayınca İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ve yanında oturan İl Sağlık Müdür Yardımcısı Şakir Kaymak’ın kendilerini tanıtması ile şaşkınlığını bir kat daha artırdığını belirti.

Yaşadıklarının şaşkınlığını ifadesin dede beyan eden Doktor Ç.  tanışma faslının ardından sağlık imamımın cemaatin başına geçerek namaz kıldırdığını, vaaz kısmında yine FETÖ örgütü ve yurt dışı faaliyetlerini övgüler düzerek, yurt dışına gidilmesi için teşvik edici cümleler kullandığını aktardı.

 

Üstte ne zaman çekildiği bilinmeyen fotoğrafta; KHK tarafından kapatılan özel Namık Tanık Koleji çatı katında, Çankırı sağlık kurumunun üst düzey yöneticilerinden bazıları eğlenirken görülüyor. Fotoğrafta Halay Çekenler: Ali Osman Atakul (FETÖ Sanığı-Diş Hekimi) -Şakir Kaymak ( Dönemin İl Sağlık Müdür Yardımcısı- Kurşunlu Belediye Başkanı ) - Hakan Eke (Anastezi Uzmanı-FETÖ Şikayetçisi)- Oturanlar: Bilinmiyor - Bilinmiyor- Mehmet Tahiroğlu ( Eski Genel Sekreter- Selçuk akan tarafından telefonunda BYLOCK çıktığı iddia ediliyor) İsmail Çağatay Topçu (Hastane eski Başhekimi-FETÖ sanığı)

“Bir tarih öğretmeninin İl Müdürü ve Müdür Yardımcısına talimatlar vermesi bende şok etkisi yarattı!”

Namazın ardından bahçeye geçilerek tekrar çay sohbetine başlandığını vurgulayan B.Ç. sohbetin bu aşamasında sağlık imamının elindeki ajandasını açarak bazı görevlendirmelerden bahsettiğini aktardı. İmamın atamalarla ilgili doktorların halledemediği bazı sorunların halledeceklerini söylediğin belirten Doktor B. Ç., “İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakoç ve İl Müdürü Yardımcısı Şakir Kaymak bu talimatları dinliyorlardı. Daha sonra ‘Diş hekimleri için yurd dışına gitmek isteyenler var mıdır?’ diye sordular. İsimler belirlendi. İl Sağlık Müdürü ve Müdür Yardımcısı bu talimatları da başları ile dinliyorlardı. Şahit olduğum bu kadrolaşma ve bir tarih öğretmeninin İl Sağlık Müdürü ve Müdürü Yardımcısına talimatlar vermesi bende hayret etkisi uyandırdı. Bir daha da bu tür bir toplantıya çağrılmadım. Çankırı’da çalıştığım 14 ay boyunca yaklaşık 12 ay usulsüz görevlendirmelerle mobinge uğradım “ifadelerini kullandı.

Yetkin “FETÖ’nün şeytani oyunu ile yargılanıyoruz”-

Davada sanık olarak yargılanan Eski İl Sağlık Müdürü Halil Nevzat Yetkin’de, Selçuk Akan ile birlikte kendisilerinden önceki yapının FETÖ ile ilişkili olduğunu belirterek, bu yapıyı tasfiye etmek amacı ile Çankırı’ya atandıklarını beyan etti.Yetkin, kendilerine kumpas kurulduğunu, FETÖ’nün bir şeytani oyunu sebebi ile yargılandıklarını, asıl Sağlıkta FETÖ yapılanmasında olan kişilerin işin içinden sıyrıldığını anlattı.  Yetkin,  FETÖ yapılanmasının Sağlık sen yönetiminde gerçekleştiğini belirterek Şakir Kaymak’ın FETÖ yapılanmasında içerisinde ki rolünü ifade etti.

Akan “Dava FETÖ’nün kumpası”

Mahkemede söz alan Çankırı eski Kamu Hastaneleri Genel Sekreteri Selçuk Akan, Çankırı’da 8 ay çalıştığını ifade ederek, “ Dosyada müşteki diye geçen Hakan Eke,  Mehmet Tahiroğlu gibi kişilerin ifadeleri dosyanın açılmasında etkili oldu. Mehmet Tahiroğlu hakkında BYLOCK soruşturması yapıldı, görevinden alındı. Hakan isimli şahıs zaten itirafçı olarak ifade verdi. Yani asıl FETÖ ile irtibatlı olan kişilerin beyanları esas alındı. Ancak bizim gibi hiçbir ilgisi olmayan kişiler mağdur edildi. Ben en başından beri bu davanın FETÖ’nün bir oyunu, kumpası olduğunu söyledim. Belgelerle hakkımdaki isnatları çürüttüm. Ben çalışmam boyunca sadece iş odaklı oldum. Personelin dini inancı, görüşü beni asla ilgilendirmedi. Sadece işini liyakatı ile yapıp yapmadığı beni ilgilendirdi. Buraya atandığımda siyasetin, sendikanın gücüyle çalışmayanlar vardı. Sırf bunlara dokundum diye bu davanın muhatabı oldum.” dedi.

FETÖ elebaşısı Gülen’in yakın adamları ile temas -

Yine aynı dava dosyasında yer alan AK Parti Kurşunlu Belediye Başkanı ve 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde partisinden aday adayı olan Şakir Kaymak’ın savcılığa verdiği ifadesinde, siyasete girme düşüncesi ile cemaate yaklaştığını 17/25 Aralık sonrası ilişkisini kestiğini iddia etti. Kaymak’ın Ankara FETÖ çatı davasında yargılanan firari sanıklar,  Polis Akademisinde öğretim üyeliği yapan Önder Aytaç ve Fetullah Güleni 100 yıl yaşatacağını iddia eden Gülen’in özel doktoru Tuncay Delibaş’ın HTS kayıtlarında telefon görüşmesi yaptığı kişiler arasında yer aldığı tutanaklara geçti. Kaymak, FETÖ’nün sağlıkçılar yapılanması olarak bilinen Çankırı Sağlıkçılar Derneği  (ÇASAD)’ın yedi kişiden oluşan kurucu üyeleri arasında yer alması dikkat ekti.

Sağlık İmamı bakın kim çıktı?

Öte yandan Doktor B.Ç’nin ifadesinde ismini bilmediği sağlık imamının izini süren Çankırı Postası Haber Merkezimiz, bahsedilen kişinin FETÖ davasında aranan Firari Çankırı Sağlık İmamı, aynı zamanda kapatılan Maltepe Dershanesi'nde Tarih öğretmenliği yapan 1986 doğumlu Mustafa Kütük olduğunu ortaya çıkarttı. Hakkında arama kararı bulunan Kütük, sırra kadem basmış durumda halen yakalanamadı.

Üstteki fotoğrafta soldan sağa: Mustafa Kütük ( FETÖ Firari Sağlık İl İmamı-Tarih Öğretmeni), Şakir Kaymak (Dönemin İl Sağlık Müdür Yardımcısı- Kurşunlu Belediye Başkanı), Mehmet Karakoç (Dönemin İl Sağlık Müdürü),  İsmail Yıldız (Nefrelog), Ali Osman Atakul (FETÖ Davasında Sanık-Diş Hekimi),  Hakan Eke (Anastezi Uzmanı- FETÖ Şikayetçisi)

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 05 Aralık 2018, 15:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
dinç-barak-demşrtaş ve yandaşları ltd.şieketi
dinç-barak-demşrtaş ve yandaşları ltd.şieketi - 5 yıl Önce

madem bunlar biliniyor da neden kimse ses çıkarmıyor.Bunların bu zulmüne sessiz kalınıyor ve yine belediye başkanı adayı gösteriliyor Şakir kaymak denen kişi başka adammı kalmadı

TÜRK
TÜRK - 5 yıl Önce

TEKRAR ADAY GÖSTERİLECEK Mİ DİYE ÇOK MERAK EDİYOR İDİM.YAZIKLAR OLSUN.

yusuf aktaş
yusuf aktaş - 5 yıl Önce

ŞAKİR KAYMAK HALA KURŞUNLU DA ÇANKIRI DA ELİNİ KOLUNU SALLAYARAK AKP ÇATISI ALTINDA DOLAŞIYOR AMA İLAHİ ADALET...

Mehmet Tahiroglu  magduru
Mehmet Tahiroglu magduru - 5 yıl Önce

Fotografta gorulen Mehmet tahiroglu ankara il saglik mudurlugu baskan yardimciligi gorevinden alindi daha neler konusuluyor bi bilseniz lakin 3 gun icinde pursaklara bashekim yardimcisi olarak sozlesme imzaladi ayrica 15 temmuzdan sonra referansi oldugu bazı hastane mudurlerini sessizce istifa ettirip islem yapmadi saglik sendeki adamlariyla birlikte su an ankaranin tum hastanelerinde il saglik mudurlugunde ve saglik bakanligindaki bircok idareciyi bu sahis yerlestirdi simdide menzilin icinde gorunen bu kisinin foyalari ortaya ciktikca Allahin adaleti diyorum er gec tecelli ediyor. Lutfen bu adamin yerlestirdigi mudur ve mudur yardimcilarini daire baskanlarini yanina aldigi uzmanlari ve bunlarla olan toplanti ve dialoglarini arastirin takip edin bu ikiyuzlulerden ulkemizi kurtarin.

Memur
Memur - 5 yıl Önce

Fotografta gorulen Mehmet tahiroglu ankara il saglik mudurlugu baskan yardimciligi gorevinden alindi daha neler konusuluyor bi bilseniz lakin 3 gun icinde pursaklara bashekim yardimcisi olarak sozlesme imzaladi ayrica 15 temmuzdan sonra referansi oldugu bazı hastane mudurlerini sessizce istifa ettirip islem yapmadi saglik sendeki adamlariyla birlikte su an ankaranin tum hastanelerinde il saglik mudurlugunde ve saglik bakanligindaki bircok idareciyi bu sahis yerlestirdi simdide menzilin icinde gorunen bu kisinin foyalari ortaya ciktikca Allahin adaleti diyorum er gec tecelli ediyor. Lutfen bu adamin yerlestirdigi mudur ve mudur yardimcilarini daire baskanlarini yanina aldigi uzmanlari ve bunlarla olan toplanti ve dialoglarini arastirin takip edin

Memur
Memur - 5 yıl Önce

Fotografta gorulen Mehmet tahiroglu ankara il saglik mudurlugu baskan yardimciligi gorevinden alindi daha neler konusuluyor bi bilseniz lakin 3 gun icinde pursaklara bashekim yardimcisi olarak sozlesme imzaladi ayrica 15 temmuzdan sonra referansi oldugu bazı hastane mudurlerini sessizce istifa ettirip islem yapmadi saglik sendeki adamlariyla birlikte su an ankaranin tum hastanelerinde il saglik mudurlugunde ve saglik bakanligindaki bircok idareciyi bu sahis yerlestirdi simdide menzilin icinde gorunen bu kisinin foyalari ortaya ciktikca Allahin adaleti diyorum er gec tecelli ediyor. Lutfen bu adamin yerlestirdigi mudur ve mudur yardimcilarini daire baskanlarini yanina aldigi uzmanlari ve bunlarla olan toplanti ve dialoglarini arastirin takip edin

SIRADAKİ HABER