banner198

Çankırı’da Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çankırı’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Çankırı’da Cumhuriyet Bayramı törenle kutlandı
banner145

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Çankırı’da da düzenlenen törenle kutlandı.

Kutlama töreni Hükümet Konağı önünde Vali Abdullah Ayaz’ın tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Tören daha sonra Hükümet Konağı tören alanında devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okumasıyla başlayan törende konuşan Vali Ayaz, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Türk Milletine En Uygun İdare Cumhuriyet İdaresidir” sözünü hatırlatan Valimiz AyazCumhuriyetin kuruluşunun, asil bir milletin yeniden şahlanışının, küllerinden yeniden doğuşunun sembolü ve nişanesi olduğunu aktardı.

Vali Ayaz’ın konuşmasının ardından il merkezindeki bütün mahalleleri gezecek olan araç kortejinin geçişi izlendi. Kortej geçişinden sonra tebrikat töreni sona erdi.

Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen törene; Çankırı Milletvekili Salim ÇİVİTCİOĞLU, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan TUNÇ, Belediye Başkanı İsmail Hakkı ESEN, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çakmak, Adli Yargı ve Adalet Komisyonu Başkanı Uğur Bay, Karatekin Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Murat Arı, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Hıdır Ayçiçek, İl Genel Meclisi Başkanı Musatafa Çıbık, Özel Harekat Polis Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Özge, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri, şehitlerin aileleri ve gaziler katıldı.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2020, 03:18
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304