banner306
banner198

Çankırı’da ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ Yürüyüşü

Çankırı’da kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ sloganıyla halk yürüyüşü düzenlendi.

Çankırı’da ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ Yürüyüşü
banner145

Çankırı’da kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından ‘Kadına Şiddet İnsanlığa İhanettir’ sloganıyla halk yürüyüşü düzenlendi.

Kucaklama taşı kavşağından başlayan Atatürk Caddesi boyunca devam ederek Karatekin parkında sonlandırılan yürüyüşe Vali Hamdi Bilge Aktaş, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, İl Emniyet Müdürü Sadettin AK, İl Jandarma Komutan Vekili J. Alb. İsmet Kartal, Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Çıbık, İl Genel Meclis üyesi Ruhi Şeker, daire amirleri, Adalet ve Kalkınma Partisi İl Başkanı Av. Abdulkadir Çelik, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İlhan Tekin, Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Hasan Çakır, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

 Kamu kurumları, siyasi partiler ve STK’ların da destek verdiği, katılımcıların ellerinde "Bir kadının gözyaşları altın kadar değerlidir", "Kadına şiddete hayır", "Kadın ve erkek biriz, birlikte güçleneceğiz", "Kadın güçlenirse toplum güçlenir", "Bu utanca dur de" yazılı dövizler taşıdığı yürüyüşün sonunda Vali Aktaş ve protokol mensupları tarafından Kadına Şiddete Karşı hazırlanan Halk Sözleşmesine imza atıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 27 Kasım 2019, 00:42
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304