banner306
banner198

Çankırı’daki Devrez Kızlaryolu Barajı için 3 soru

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman 3 yıl önce 450 milyon TL'ye mal olacağı söylenip temel atma töreni yapılan Çankırı Devrez Barajı'nın nerede olduğunu Pakdemirli'ye sordu.

Çankırı’daki  Devrez Kızlaryolu Barajı için 3 soru
banner145

Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman 3 yıl önce 450 milyon TL'ye mal olacağı söylenip temel atma töreni yapılan  Çankırı Devrez Barajı'nın nerede olduğunu Pakdemirli'ye sordu.


Saadet Partisi Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, 2017’de Çankırı’da temel atma töreni yapılan ancak yapımına ilişkin hiçbir belirti olmayan Devrez Barajını Meclis’e taşıdı.


DEVREZ BARAJI'NIN YAPIMINA İŞARET EDEN HİÇBİR BELİRTİ YOK
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin cevaplandırması için yazılı soru önergesi veren Karaduman, önergede, “Çankırı’da 2017 yılında bir törenle temeli atılan Devrez Kızlaryolu Barajı’nın 450 milyon TL’ye mal olacağı ve bununla birlikte 196 bin dekar araziyi sulayacağı açıklanmıştı. Ancak yapılan incelemeler sonucunda bahsi geçen bölgede herhangi bir barajın yapılmadığı, baraj yapımına işaret eden hiçbir bir belirtinin olmadığı görülmüştür. Konu ile ilgili haberler ulusal basında yer almıştır.” ifadelerine yer verdi.


DEVREZ BARAJI İÇİN KAYNAK ALINMIŞSA NEREDE KULLANILDI?
Konya Milletvekili Abdulkadir Karaduman, Bakan Bekir Pakdemirli’ye 3 soru yöneltti:
1. Çankırı’da temel atma töreni yapılan Devrez Kızlaryolu Barajı yapıldıysa nereye yapılmıştır?
2. Baraj yapımı için harcanması planlanan kaynak hazineden alınmış mıdır? Kaynak hazineden alındıysa nerede kullanılmıştır?
3. Planlaması yapılan, bütçesi belirlenen, temel atma töreni gerçekleşen barajın görünürde olmamasını nasıl açıklarsınız?


DEVREZ BARAJI İÇİN TEMEL ATMA TÖRENİ YAPILMIŞTI
Eylül 2017 yılında baraj yapım sözleşmesi imzalanan, 450 milyon liraya mal olacağı duyurulan ve üç yıl önce dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından temel atma töreni yapılan Çankırı’daki Devrez Kızlaryolu Barajı’nı incelemeye giden bazı CHP milletvekilleri, barajın izine rastlayamadı.


CHP İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yapıldığının belirtildiğini aktardığı Devrez Barajı’nı bölgedeki tüm aramalarına rağmen bulamadıklarını söyledi. Zeybek “Ama ne temel, ne bir çalışma ne şantiye, ne iş makineleri, hiçbir şey yok. Boş bir arazi ve etrafta patlatılan kayalardan artan yığınlar var. Çobanlarla karşılaştık, eski belediye başkanını bulduk, köylülerle konuştuk, kimse barajın akıbetini bilmiyor” dedi.


Dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 17 Aralık 2017'de temel atma töreninde yaptığı konuşmada ‘’Devrez Barajı Çankırı’nın yıllardır hasretle beklediği bir barajdır. Su biriktirme hacmi 103 milyon metreküp olacak” demişti.


OLMAYAN BARAJIN ADI ERDOĞAN’IN TALİMATI İLE DEĞİŞTİRİLDİ
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, 21 Haziran’da Çankırı’ya yaptığı ziyaretinde, 3 yıldır tek çivi dahi çakılmayan barajın adını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla değiştirdiklerini söylemişti. Eski adının “Kızlaryolu Barajı” yeni adının da Devrez Prof. Dr. Hasan Zuhuri Sarıkaya Barajı olduğunu belirten Pakdemirli de, bu barajın 160 bin dekarlık tarım arazisinin sulamasında kullanılacağını ifade etmiş ve “İnşallah yeni isminin bu baraja hız kazandırmasını temenni ediyoruz” demişti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2020, 12:40
YORUM EKLE
YORUMLAR
Seyfettin inan
Seyfettin inan - 4 yıl Önce

Merhaba ercan bey bir hacahasanli köyü vatandaşı olarak soruyorum arazi fiyat tesbiti 2008 de yapıldı ama biz 2020 deyiz biz arazi parasını 2019 da aldık 11 sene sonra verildi bunu gündeme alabilirmisiniz baraj yapılma olayı yalan bazı arazi mahkeme süreci tamamlanmadi mahkeme kararı alınmadan temel atılan yer demek vatandaşın malını devletin kasbetmesi demektir sayın vekil boş konuşuyor daha barajın nereye yapıldığını bilmiyor bilmiyorsan sus görüntüde hemsehrimiz Sayıl saygilar .......

şahin
şahin - 4 yıl Önce

chp listesinden seçilen vekil konuşmuş. bir insana ayıp olarak chp listesinden seçilmek yeter. sen önce ezanı, kuranı, camileri yasaklayan partiden seçildiğin için tövbe et ondan sonra konuş. bunun tövbesi istifadır.

SIRADAKİ HABER

banner304