banner198

Çivitcioğlu hakkında çıkan iddiaları belgeleriyle yalanladı!

Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, hakkında yanlış beyanda bulunarak tarım destek hibeleri aldığı iddialarını belgeleriyle yalanladı.

Çivitcioğlu hakkında çıkan iddiaları belgeleriyle yalanladı!
banner145

Ak Parti Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu, 2017 tarım sezonu ÇKS dosyasında gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu yönünde ortaya atılan belgeyle ilgili açıklamada bulundu. Hakkında yanlış beyanda bulunarak tarım destek hibeleri aldığı iddialarını belgeleriyle yalanlayan Çivitcioğlu, “kırmızı bültenle aranan FETÖ hesaplarından Ak partili siyasetçilere itibar suikasti yapılıyor” dedi.

Hakkında çıkan iddialara İl Tarım Müdürlüğünden aldığı resmi belgeli cevabı yazıyla yanıt veren Çivitcioğlu,  2017 yılı üretim sezonunda 2 bin 650 dekar alanda faaliyette bulundukları ve çifti kayıt sistemine başvurdukları bilgisini paylaştı. Şabanözü ilçe tarım müdürlüğüne sistemlere tanımlanan parsellerin kontrolünün Fen ve Kadastro memuru olmaksızın ilçe personeli tarafından yapıldığına dikkat çeken Çivitcioğlu,  ilçe müdürlüğünce 13.07.2017 tarih ve 2017/3 nolu ilçe tahkim komisyonu kararının yanlış olduğunu ve karara itiraz ettiklerini aktardı.  Şabanözü Kaymakamı Cevdet Bakkal tarafından 02.08.2017 tarihinde Kadastro ve Zirai bilirkişiden oluşturulan Değerlendirme Komisyonu tarafından hazırlanan 11.08.2017 tarihli raporda Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları ile fiili zemin kullanım arasında 675 dekar alanda destek almaksızın faaliyet yürüttüklerini tespit edildiği bilgisine ulaşıldı. Bu tespit rapor doğrultusunda o dönemki ilçe Kaymakamı Cevat Bakkal başkanlığında 18.08. 2017 tarih ve 2017/4 nolu İlçe Tahkim Komisyonu kararı alındı. Kararda “Çiftçinin üretim faaliyetinin devam ettiği tespit edildiğinden dolayı 2017/3 sayılı karada belirtilen 5 yıl süre ile hak mahrumiyetine gerek olmadığı karar bağlandı.

Çivitcioğlu yaptığı yazılı açıklamada;” Silahlı terör örgütü FETÖ/PYD’nin üyesi olarak kırmızı bülten ile aranan, sait sefa isimli şahsa ait operasyonel tiwitter hesabından yapmış olduğu asılsız ve gerçek dışı haberler ile ülkemizde Ak Partili siyasetçilere itibar suikastı yapılmakta yalan yanlış bilgiler ile kamuoyu yanıltılmaktadır.” dedi.

Çivitcioğlu , “Terör örgütünün yapmış olduğu gerçek dışı haberlerin borazancılığını yapan müptezel kişi şahsım ve dava arkadaşlarım hakkında itibar suikastine iştirak etmektedir. Gerçekleri çarpıtmada pek mahir olan; hain, yalancı ve katil terör örgütünün yayınlarını Çankırımıza taşıması asla sonuç vermeyecektir. Müptezel sözde gazeteci hakkında ayrıca cezai ve hukuki takip başlatılacağını bildiririm. Tarım İl Müdürlüğü’ne başvurarak bu asılsız haberin neticesi ile ilgili resmi belgeyi kamuoyunun bilgisine sunarım.”

Çankırı Tarım İl Müdürlüğü’nün açıklaması şöyle:

Valilik Makamından havaleli 20.04.2020 tarihli dilekçenizde yer alan internet siteleri ve sosyal medyadaki haberler ile ilgili olarak Müdürlüğümüzce yapılan tetkik neticesinde; ilimiz Şabanözü İlçesinde Salim ÇİVİTCİOĞLU ve Babası Hamdi ÇİVİTCİOĞLU ile hissedarları tarafından Şabanözü İlçesi Ödek Köyü Demirsahan Mevkiinde yaklaşık 4.500-5.000 dekar alanda parsel sınırları olmaksızın aile bireyleri ile birlikte Bitkisel Üretim faaliyetinde bulunduğunuz anlaşılmıştır.

2017 yılı üretim sezonunda Salim ÇİVİTCİOĞLU, babası ve yakınları tarafından 2.650 dekar alanda faaliyette bulundukları ve Çiftçi Kayıt Sistemine başvurdukları anlaşılmıştır. Şabanözü İlçe Müdürlüğünce sisteme tanımlanan parsellerin kontrolü Fen ve Kadastro Memuru olmaksızın İlçe personeli tarafından yapılmıştır. Yapılan kontrol neticesinde bazı alanların çakışmadığı gereğince, İlçe Müdürlüğünce 13.07.2017 tarih ve 2017/3 Nolu İlçe Tahkim Komisyonu Kararı alınmıştır. Alınan bu kararın ardından Hamdi ÇİVİTCİOĞLU kendisi ve vekili olarak işlemlerini yürüttüğü yakınları adına itirazda bulunmuş, yapılan itiraz üzerine Şabanözü Kaymakamı Cevdet BAKKAL tarafından oluşturulan 02.08.2017 tarih ve E. 1007 sayılı yazı gereğince Tespit Değerlendirme Komisyonu oluşturulmuştur. Kadastro ve Zirai Bilirkişilerden oluşturulan bu komisyonca hazırlanan 11.08.2017 tarihli raporda Hamdi ÇİVİTCİOĞLU'nun kendisi ve vekili olduğu yakınlarının Çiftçi Kayıt Sistemi kayıtları ile fiili zemin kullanımı arasında 675 dekar alanda destek almaksızın faaliyet yürüttüğü bilirkişilerce tespit edilmiştir.

Bu tespit raporuna istinaden İlçe Kaymakamı Cevdet BAKKAL Başkanlığında

18.08.2017 tarih ve 2017/4 nolu İlçe Tahkim Komisyonu kararı alınmıştır. Alınan bu kararda "Çiftçinin üretim faaliyetinin devam ettiği tespit edildiğinden dolayı 2017/3 sayılı kararda belirtilen 5 yıl süre ile hak mahrumiyetine gerek olmadığını, başkaca işleme gerek olmadığını ve İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne (İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne) bildirilmesine karar verilmiştir.

Alınan kararlardan anlaşıldığı üzere bazı internet haber siteleri ve sosyal medyada yayınlanan Salim ÇİVİTCİOĞLU ve aile üyeleri ile birlikte yanlış beyanda bulunarak tarım 

destek hibeleri aldığı haberleri ile ilgili olarak İlçe Tahkim Komisyonunun 2017/3 nolu kararı belge olarak kullanılmış ancak bu kararın yanlışlığını düzelten yine aynı Komisyon Üyeleri tarafından alınan 2017/4 nolu Tahkim Kurulu Kararı haberlerde yer almamıştır.

İntemet siteleri ve sosyal medyadaki haberlerde yayınlanan 2017/3 sayılı Tahkim Komisyonu Kararı ve bu kararda düzeltme yapan internet siteleri ve sosyal medyadaki haberlerde yer almayan 2017/4 nolu Tahkim Komisyonu Başkanı İlçe Kaymakamı Cevdet BAKKAL dönem ataması neticesinde Resmi Gazetede yayınlanan Müşterek Karamame (2017/345) ile Ordu İli Mesudiye İlçesine Kaymakam olarak ataması gerçekleşmiştir. Yine haberde yer alan İl Tarım Müdürünün de yer değişikliği olmamış, halen görevine devam etmektedir.

Söz konusu haberlerde yer alan Salim ÇİVİTCİOĞLU ve yakınları yanlış beyanda bulunarak tarımsal destekleri aldıklarına dair İl ve İlçe Müdürlüğümüzce herhangi bir yasaklayıcı karar bulunmamaktadır. Bilgilerinize sunulur.

 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2020, 01:29
YORUM EKLE
YORUMLAR
Şahinnn gözz....
Şahinnn gözz.... - 4 yıl Önce

Sayın vekil haberde gösterilen belgeler tarafınızdan tarım İl müdürlüğüne verdiğiniz dilekçeye istinaden yapılmış bir açıklama bu tarafınıza istinat edilen iddiayı çürütmez eğer gerçekten bir itibarsızlaştırma bir fetö kumpası ise size acizane tavsiyem 2017 4 nolu Şabanözü İlçe tahkim komisyon kararını yayınlamanız gerekir ki şaibe ortadan kalksın .... Bu şekilde inandırıcı değil

Veysel
Veysel - 4 yıl Önce

Sayın vekilim sizi Çankırı biliyor Çankırı sizin bu belgeleri bile paylaşmanıza gerek yok siz doğru bildiğiniz yolda devam edin gönlü güzel yürekli vekilim sağlıcakla veysel

Recep kurşunlu
Recep kurşunlu - 4 yıl Önce

Bu haberleri yapan zaten Ankara’da kudurmuş seni çekemeyenler sayın vekilim seni Allah rızası için çok seviyoruz bu yine yalan haberlerde seni durduramaz Allah’a emanet ol veklim

Ak partili
Ak partili - 4 yıl Önce

Sayın vekilim yemin ederim size oy vermiş birisiyim hakkınızda çıkan yazılar doğrudur yalandır hesap sorma yetkilisi bizler değiliz siz hastanedekilere yalan dediniz şimdi sizin hakkınızda bu yazılanlar yalanda olsa kimse inanmaz çünkü siz o krediyi hastaneye kullandınız

sen nerden biliyorsun
sen nerden biliyorsun @Ak partili - 4 yıl Önce

hastanede kullandigini sen nerden biliyorsun yanindamiydin salim beyide herkes biliyor obur vekilleride

SIRADAKİ HABER