banner198

Dayakçı müdürün ilk duruşması görüldü!

Çankırı da bir köy okulunda üç öğrenciyi acımasızca döven eski okul müdürü Ö,Ü’nün hakkında açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Dayakçı müdürün ilk duruşması görüldü!
banner145

Çankırı Postası/ÖZEL: Çankırı’nın Yapraklı ilçesindeki bir ilkokulda, üç savunmasız öğrencisine bütün öğretmen ve öğrencilerin gözü önünde dayak atan Yukarıöz İlkokulu eski müdürü Ö,Ü’nün hakkında açılan davanın ilk duruşması Çankırı 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

İlkokulda İstiklal Marşı töreninde kürsüye çıkardığı öğrencilere şiddet uygularken görüntülenen okul müdürü Ö.Ü’ye, dayak görüntülerinin medyada yayınlanmasının ardından kamuoyunda oluşan infial üzerine hakkında dava açıldı. Mağdur öğrenci ve müşteki ailelerin ifadelerine göre; sanığın öğrencileri haftada bir dayaktan geçirdiği iddia edildi.

İlk duruşmaya; mağdur öğrenciler, müşteki aileleri ve görüntüyü çeken anasınıfı öğretmeni D.E. tanık olarak katılırken, iki taraf avukatları da mahkemede hazır bulundu.

Avukat kamu adına şikayetçi oldu-

Duruşmaya katılan mağdur çocuklar sanıktan şikayetçi olmazken, mağdur çocukların OCAS’dan zorunlu vekil atanan Avukatı, Şevket Bahadır Kalaycı toplumda infial oluşturan görüntülerde insan onuruna bağdaşmayan davranışlar gösteren sanıktan şikayetçi oldu ve davaya katılma taleplerini sundu. Sanık Ö.Ü’nün avukatı mahkemeye rapor sunarak müvekkilinin önümüzdeki celse mahkemede hazır edileceğini beyan etti. Sanık avukatı müvekkilinin tedip hakkı kapsamında bu hareketleri yaptığını savundu

Çocuklarımızı okula dayak yemek için göndermiyoruz! -

Yine mağdur çocukların aileleri olay günü görüntüleri bilmedikleri için ufak bir tokat sanıp şikayetçi olmadıklarını ama görüntüleri medyada izledikten sonra olayın vahametini anladıklarını, çocuklarını okula dayak yemek için göndermediklerini ve şikayetçi olduklarını bildirdiler.

Hafta bir bizi dövüyordu-

Çocukların yaşlarının küçük olması nedeni ile Psikolog gözetiminde ifadeleri alınan mağdur öğrencilerden Y. K.  “Ömer hocanın bu olay öncesinde de bizi dövdüğü baya olmuştur. Hafta da bir bizi dövüyordu” ifadesi dikkat çekti. Sanık Ö.Ü’nün dosya içeriğinde yer alan görüntüde 3 kişiye tokat attığı görülse de, mahkemede şikayetçi olan E.S.’de kameralara yansıyan dayak olayından 2 saat sonra Ö.Ü’nün kendisine tokat attığını öne sürdü. E.S. arkadaşının ifadesini yineleyerek “hoca haftada bir bizi dövüyordu.” ifadesine yer verdi.

Duruşma mahkeme tarafından Kasım ayında görülmek üzere ertelendi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 08 Eylül 2019, 02:53
YORUM EKLE
YORUMLAR
Alptuna
Alptuna - 5 yıl Önce

Geleceğimizi teslim edeceğimiz nesli şu anda görebiliyorum.

Alptuna
Alptuna - 5 yıl Önce

28 yaşında oğlum bana baba ilk okulda Nez... hocam bizi dövmeyip, diğer öğrencilerden dışlamasaydı şimdi iyi bir mühendis olabilirdim dedi. Tek sorun ben derslerime hazırlıklı geldiğim için soru cevaplarını öğretmen sorarken vermemdi dedi. Nez... öğretmen ve bu müdür gibilerine hakkımız haram olsun.

Ayyüce
Ayyüce - 5 yıl Önce

Oğlumu ve sınıftaki belli çocukları dışlayan ezik muamelesi yapan, tüm ısrarlarıma ragmen müdürün sınıfını değiştirmediği çocuğumun hakkı zehir zıkkım olsun. şu an emekli ama çocuğumun tüm geleceğine etki eden kadından hakkımı helal etmiyorum. Benim öğrencilerim ve başka okullardan gelenler diye sınıfı ikiye bölmüştü. O yıllarda çok mücadele ettim. Öğretmen olacak kişilerin ciddi bir psikolojik teste tabi olmaları toplumumuz için kaçınılmaz olmuştur. ANne--Baba---Öğretmenin ilkokul çocuklarının karakterine doğrudan etki ettikleri unutulmamalıdır.

SIRADAKİ HABER