banner198

Emniyet Müdürü Aksoy'dan dobra cevaplar!

Çankırı Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy Kurban Bayramı öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek alınan tedbirler konusunda bilgi verdi. Çankırı’nın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda trafik, kaldırım işgali ve park sorunu en önemli konuların başında geldi.

Emniyet Müdürü Aksoy'dan dobra cevaplar!
banner145

Çankırı Emniyet Müdürü Saadettin Aksoy Kurban Bayramı öncesi basın mensupları ile bir araya gelerek alınan tedbirler konusunda bilgi verdi. Çankırı’nın sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda trafik, kaldırım işgali ve park sorunu en önemli konuların başında geldi.

Bölge Trafik Müdürlüğünde düzenlenen basın toplantısında İl Müdür Yardımcısı Yüksel Yazıcı ve birim müdürleri de hazır bulundu. Yaklaşan Kurban Bayramı öncesi emniyet tarafından alınan önlemler ve çeşitli konular hakkında bilgi veren Aksoy özellikle şehir içi trafik sorunları değindi.

- Çankırı’da yabancı uyruklu sayısı 5 bini aştı-

Çankırı’da yaşayan yabancı uyrukluların sürekli kontrol altında tutulduğunu sadece bu kişileri takip eden özel ekipler oluşturduklarını vurgulayan Aksoy, “İl Göç İdaresi’nde kayıtsız yabancı uyruklu bulunmuyor. Ülke olarak kucaklamışsak vatandaş olarak da iyi davranmalıyız, onlar da kurallara uymalı. Umuma açık yerlerde bir gün içinde 110 yabancı uyrukluyu GBT sorgusundan geçirdik. Çankırı’da 5 binin üzerinde yabancı uyruklu var. 35’i suça karıştıkları için sınır dışı edildi” şeklinde konuştu.

- Emniyet Eylül ayında taşınıyor -

Aksoy, Ankara yolu üzerinde yapılan yeni Emniyet Müdürlüğü binasının son aşamaya geldiğini, bayram sonrası şubelerin taşınmasıyla birlikte, kesin olmamak beraber 18 Eylül tarihinde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun da katılacağı törenle açılacağını söyledi. Aksoy, taşınmanın gerçekleşmesi ile birlikte şehir içindeki birimlerin buraya taşınacağını bununda şehir içinde trafik konusunda bir rahatlama yaratacağını söyledi.

Şehir merkezindeki Emniyet Müdürlüğü binasının eş değer bina ve yer karşılığında Milli Emlak Müdürlüğüne devredeceklerini aktaran Aksoy, Yapraklı yolundaki ek hizmet binasının ise lojman olarak kullanılacağını söyledi.

Trafik sorunu polisiye tedbirlerle önlenemeyecek halde -

Trafik sorununa değinen Aksoy “şehirde bir trafik kirliliğini olduğunu ve bunun polisiye tedbirlerle önlenemeyeceğini söyledi.

Trafik sorununu bir matematik işlemine benzeten Aksoy, "Yol belli, park alanı belli fakat trafiğe çıkan araç sayısı her gün arttığı için bu sorunlar yaşanıyor." dedi.

Trafikte 18 plakalı araç sayısının 47 bin 750’ye ulaştığını, özellikle 06 plakalı araçları da ilave edince daha da yükseldiğini ifade eden Aksoy, nerede ise ehliyet alan herkese bir otomobil düştüğünü belirtti. Aksoy, “Trafik bir matematiktir. Yol belli, park alanı belli, fakat trafiğe çıkan araç sayısı her geçen gün arttığı için bu sorunlar yaşanıyor. Saygılı olup kurallara uyacağız, sabırsızlık göstermeyeceğiz.  Araç kirliliği ve insan yoğunluğu olduğundan hepimiz üzerimize düşeni yapacağız. Aracımızı rastgele bırakmayacağız.” diye uyardı.

Trafikte cezanın fazla caydırıcı olmadığını da aktaran Aksoy, 2017 yılının ilk sekiz ayında toplam 4 bin 895 trafik cezası kesilirken 2018 yılının ilk sekiz ayında bu sayının 11 bin 137'ye ulaştığını, özellikle kesilen cezaların yaya kaldırımları ve engelli geçişlerine yapılan hatalı parklara yapıldığını dile getirdi.

- Dubalar yeniden değerlendirilecek -

Çankırı’nın adete duba tarlasına döndüğüne dikkat çeken gazetecilerin sorusunu yanıtlayan Aksoy, döşenen dubaların durumunu gerçekleştirecekleri ilk toplantıda gündeme getireceğinin altını çizdi.

- Uyuşturucu ile mücadele -

Çankırı’da uyuşturucu kullanımının korkutucu boyutlarda olmadığına dikkat çeken Aksoy, “Vatandaşlarımız bir olay olduğu zaman anında 155’i aramaları önemli. Uyuşturucu ihbarları bize çok yardımcı oluyor. Çankırı’da uyuşturucu kullanımı korkutucu boyutta değil ama amacımız bunu sıfıra çekmek. İlkokul, ortaokul, lise seviyesine de inmiş değil. Genelde bu sorunla bölünmüş ailelerde karşılaşıyoruz. Bundan sonra da okul önlerinde uygulamalarımız devam edecek. 2019 yılı daha iyi olacak. Bugün dünden, yarın bugünden daha güvenli olacak diyoruz” şeklinde konuştu.

- Vatandaşlar 155’i arayarak ihbar etmeli –

Kendisine yaptığı toplantılarda dedikodu mahiyetinde sorunlar iletildiğini ancak 155 kayıtlarından böylesi ihbarlara rastlamadığını anlatan Aksoy, "Biz bazı şeyleri göremeyiz yada fark edemeyiz. Bu konuda vatandaşlarımız 155 polis ihbar hattını arayarak yaşanan sorunları dile getirsin" dedi. İhbarcının mahremiyetine önem verdiklerini aktaran Aksoy, bölgeye giden ekiplerin dahi ihbarcının kimliğini bilmediklerini ifade etti.

- Karayollarında sıkı denetim var -

Aksoy, yaklaşan Kurban Bayramı öncesi trafik ekiplerini n tamamına yakınını karayolları denetimlerine ağırlık verecek şekilde sevk ettiklerini belirterek, "Şehir içi trafiğinde genelde maddi hasarlı kazalar meydana geliyor. Bu nedenle ekiplerimizi ölümlü kazalarla sonuçlanabilecek karayollarına yönlendirdik. Sevdiklerinize güzel bir bayram yaşatmak istiyorsanız dikkatli olun ve kurallara uyun" dedi.

Çankırı Emniyet Müdürlüğü kadrosunun her geçen gün büyüdüğünü de dile getiren Aksoy, "Gelen personellerimizi öncelikli olan birimlerimize kaydırıyoruz" dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Eylül 2018, 01:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER