banner198

Evliya anması adı altında yapılan festivallere sert tepki!

Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun , evliya anması adı altında ilçelerde yapılan festival, eğlence ve şenliklerin çığırından çıkma noktasına gelmesine tepki gösterdi.

Evliya  anması adı altında yapılan festivallere sert tepki!
banner145

Saadet Partisi Çankırı il başkanı Ömer Uzun, son günlerde basında ve sosyal medyada da yer alan festival, eğlence ve şenliklerin çığırından çıkma noktasına gelmesine dikkat çekerek Çankırı ve ilçelerindeki yerel yöneticileri bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Uzun, açıklamasında “Bu değişim bir faciadır. Şiddeti oldukça fazla bir deprem geçiriyoruz. Efendim bu bir arz taleptir diyemezsiniz.” dedi.

Saadet Partisi İl Başkanı Ömer Uzun’un açıklaması şöyle:

“Basın ve sosyal medya aracılığıyla Allah dostu evliyaların ve Anadolu erenlerinin de isimleri kullanılarak festival ve şenlik adı altında birtakım etkinliklerin yeniden gündeme gelmesi ve bu etkinliklerde ortaya konan tablolar bizi bu açıklamaya sevk etmiştir. Kimse alınıp gücenmesin. Şenlik, festival adı altında yapılan etkinlikler, nesillerimizi tarihine, kültürüne, inancına yabancı kılmaktadır. İyi bir nesil yetiştirmiyoruz. Sanal dünyanın büyülü atmosferi ve bizim ihmâllerimiz karşısında yabancı bir gençlik yetişiyor. Genç, her an sunulan yabancı kültür kalıplarını ister istemez benimsiyor. Batının uysal bir temsilcisi haline geliyor.

Bu değişim bir faciadır. Şiddeti oldukça fazla bir deprem geçiriyoruz. Efendim bu bir arz taleptir diyemezsiniz. İnsanımızı, kültürümüzü korumada kıskanç olmak durumundayız. Müzik milli değil, eğlence milli değil. Giyim kuşam milli değil. Çılgınlıklar, günahlar, yanlışlıklar israf hepsi bir arada…

İnsanı insan yapan değerler, bağlılıklar giderek zayıflamaktadır. Utanma, namus, saygı, sevgi, şefkat ve merhamet gibi kavramlara yüklenen anlam, gücünü yitirmek üzeredir. Ahlâkî, manevî, insanî ölçüler her geçen gün daha da zayıflıyor, İnsanlık anlayışımız büyük yaralar alıyor.

Her gün gelen şehit haberleri, ülkemizin ve Çankırı’mızın çeşitli yerlerinde meydana gelen aile ve yakın akraba faciaları, intiharlar, cinayetler, vahşet, uyuşturucu, kasıt veya ihmale bağlı korkunç kazalar, üç beş yaşındaki masum yavrucaklara karşı işlenen insanlık dışı istismarlar, Anadolu’nun en mazbut ili olan Çankırı’mızda da halkımızı tedirgin etmektedir. Aileler çocuklarıyla ilgili büyük endişeler taşımaktadırlar.

Maksadım, kara bir tablo çizmek değil. Ümitsizlik hiç değildir. Ama acı da olsa gerçeği bilmekte herkes için fayda vardır. Nesillerimizin, millî, manevî, insanî idealleri olmayışı, millî, dini, insanî kavram tanımaması, başıboşluğun özlemini duyması, zararlı alışkanlıkların, madde bağımlılığının gittikçe artması hayra alâmet değildir. Kendimizi kandırmayalım.

İlimizin muhtelif ilçe ve köylerinde metfun bulunan Allah dostlarının manevi şahsiyetlerini de işin içine katarak şarkıcılarla, danslarla anmak ne alakadır? Bu tarz etkinlikler, Anadolu’muzun manevi mimarlarına ve erenlerinin ruhaniyetlerine eziyetten başka bir şey değildir.

Bu işleri pişirip kotaran belediye başkanı, kaymakam ve tüm yetkililere açık çağrımızdır. Gayretullaha dokunacak, evliyanın ruhaniyetlerine ızdırap verecek etkinliklerden uzak durulmalıdır.

Bu nedenle,

Bu gibi sorunların yaşanmaması adına, gençliğimize, nesillerimize sahip çıkma adına, belediyelerimizin ve çeşitli kişi ve kuruluşların himayesinde, Çankırı’mız ve tüm ilçelerde gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonlarda, festival, şenlik ve benzeri etkinliklerde, kültürel faaliyetlere, insanımızın dünyasına ve ahiretine yarayacak faydalı çalışmalara öncelik verilmelidir. İsrafa, aşırılığa, çılgınlıklara fırsat verilmemelidir.

Belediye başkanı ve Kaymakamları sivil toplum kuruluşları dernekler muhtarlar bu organizasyonu yapan izin veren herkese çağrımızdır.

Bu konuda tüm sayın yetkililerimizi duyarlı olmaya davet ediyorum.”

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Haziran 2019, 02:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER