banner198

Hocahasanlı kadınlardan Binali Yıldırım’a su feryadı!

Türkiye Cumhuriyeti son Başbakan’ı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yoluna çıkan köylü kadınlar içme suyu sorununu kendi şiveleriyle dile getirdiler.

Hocahasanlı kadınlardan Binali Yıldırım’a su feryadı!
banner145

Binali Yıldırım’la Hocahasanlı köylü kadınların ilginç diyalogu kameraya yansıdı.

Türkiye Cumhuriyeti son Başbakan’ı AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın yoluna çıkan köylü kadınlar içme suyu sorununu kendi şiveleriyle dile getirdiler.

Çankırı’nın Kurşunlu ilçesi Hocahasan köyünde yıllardır süren içme suyu sorunu köylüyü canından bezdirdi. Su bulma çalışmaları sırasında köyden bir kişiyi göçük altında kaybeden köylüler sorunlarını AK Parti’nin iki numaralı ismi, AK Parti Genel Başkan vekili Binali Yıldırım’a anlatmaya çalıştılar.

Binali Yıldırım’a dertlerini iletmeye çalışan köylü kadınlara AK Parti Çankırı Milletvekkili Salim Çivitcioğlu “ Ben buraya en az 3-5 sefer geldim “diyerek yanıt verdi. Israrla Binali Yıldırım’a temas kurmaya çalışan kadınlar, “Başbakanım sana kimse laf diyemez. Geliyorsunuz, konuşuyorsunuz. Gelmemezlik yapmıyorsunuz Bizim sorunumuz su “ dedi.

Binali Yıldırım’ın “haberimiz var” cevabını yeterli bulmayan bir köylü kadın devreye girerek, “Haberiniz kaç senedir var amma hiç yardımcı olmuyorsunuz ağabey. Komşularla kavga ediyoruz valla, düşman gibiyiz” yanıtını verdi.

Yıldırım, “ İlgileneceğiz. Genelde bir kuraklık var suda. Bu sene iyi inşallah."dedi.

Köylü kadınlarla diyalog devam ederken bir kadın, "Derdimiz baraj" dedi.

Yıldırım," Tek derdiniz o olsun. Allah sağlık sıhhat versin” temennisinde bulundu.

Bir öğrencide eğitim amaçlı kullanmak için aldığı 100 gb internet paketini alt yapı sorunu nedeniyle kullanamadığını ifade etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2022, 11:20
YORUM EKLE
YORUMLAR
Üzeyir KAYACI
Üzeyir KAYACI - 2 yıl Önce

2022 yılındayız ve yıllardır bu sorunumuz gündeme gelmesine rağmen ilimizin yetkilileri çözüm getirmeyip köyümüzü oyalamaktadır. Bu konuyu göz ardı edip Hocahasan köyünü köylüsü susuzluktan kurtarmak için bizleri gündemine alan Çankırı postası ve köyümüz için emek harcayan bürokrat ve siyasilerimize teşekkür ederiz inşAllah en kısa zamanda çözüme kavuşur

Fahrettin19785@gmail.com
[email protected] - 2 yıl Önce

Köyümüz çok eski yıllara dayanır yerleşim olarak,ilçemize 12 km uzaklıkta yazları 150 haneye çıkıyor kışları 80 hane köyümüz vatandaşsız asla kalmıyor amma nedense suzuz kalıyor yakın köylere bakıldıgında hizmette sınır sonsuz.bende o köyün bir ferdi olarak köye gitmeye çekiniriyorun çünki su yok burdan tüm siyasi partili yerkilere sesleniyorum bizim köye su ile degirmen dönmez diyor su sorunumuza çözüm bulunmasını isteriz .bu ugurda şehidiniz bile bulunmaktadır lütfen duyarlı olalım tekükkür ederim

Yılmaz Kalem
Yılmaz Kalem - 2 yıl Önce

Teyzeye helal olsun. Plaket vermek lazım. Hep geliyoruz diye konuşan kişiye tam cevabını vermiş.

Sukan Ata
Sukan Ata - 2 yıl Önce

Gel, alkışı al git. Gel alkışı al git.
Gider gitmezde, ne köylü aklında kalsın nede köylünün derdi. Bunları alkışlamak şöyle dursun, yüzlerine yüzlerine vuracaksınki o zaman bak hizmet nasıl geliyor. Sadece abla biraz sitem etmiş, oradakiler kusura bakmasın. Ablayada helal olsun. Yav Allah aşkına birkere şunlara gülmeyin, alkışlamayın, ters yapın bakın nasıl kapıda yatıyorlar. Adamlar biliyor bunlar çantada keklik, he he deyip geçiyorlar. Hizmet getirmedikleri gibi birde pişkin pişkin gülüyorlar. Bu köy su için can vermiş bedel ödemiş, ya Su getirirsiniz yada 1 tane bile oy yok diyeceksin ciddiyetli kararlı duracaksın. Bak 1 haftaya su nasıl geliyor. O an bu yapılsaydı Binali Yıldırım oracıkta emri verecekti. Millet onlar için değil, onlar millet için var.

Osman KALEMOĞLU
Osman KALEMOĞLU - 2 yıl Önce

Öncelikle sıkıntımızı kamuoyuna duyuran Ercan şeker beye teşekkür ederim ben Hocahasan köyünde su ararken vefat Eden kamil kalemoğlu'nun oğluyum biz yıllardan beri diğer köylerden içme suyu taşıyoruz doğru düzgün içme suyumuz yok yıllardan beridir milletvekilleri gelirler giderler söz verirler ama sadece söz verirler icraat için talimat vermezler sayın civitcioglu Binali Yıldırım bizim köye gelene kadar nerdeymiş benim babam 6 Eylül 2021 de göçükte kalıp vefat etti köyüne su ararken sorarım sizlere su getirmek yol yapmak okul yapmak bu hizmetleri köylü mü yapar yoksa hükümet mi 20 yıldır iktidar olan ak parti iktidarında Çankırı milletvekilleri sınıfta kalmıştır insanları kaderlerine terkettiler sorunlarımıza kör ve sağır kaldılar sorarım Kazadan sonra hangi milletvekili köye gelip başsağlığı diledi bu Vefat eden benim babam ama cenaze bütün Hocahasan köyünün cenazesidir biz su bulmak için ağır bedeller ödedik hâlâ su sorunu yok diyen varsa iki cihanda da hakkımı helal etmiyorum sayın vekiller her hatanin elbet bir bedeli oluyor Binali Yıldırım'ın yanında da hatanızı örtmeye çalışmanız ayrıca bi hatadır biz artık çözüm istiyoruz boş laflara karnımız tok biz geçici değil kalıcı çözüm istiyoruz

SIRADAKİ HABER