banner198

İdris Şahin Adli yıl açılış mesajı

TBMM 24. Dönem AK Parti Çanķırı Milletvekili Avukat İdris Şahin, adli yıl açılışı dolayısı ile bir mesaj yayıladı.

İdris Şahin Adli yıl açılış mesajı
banner145

TBMM 24. Dönem AK Parti Çanķırı Milletvekili Avukat İdris Şahin, adli yıl açılışı dolayısı ile bir mesaj yayınladı.


Şahin mesajında şunları kaydetti:
Cumhuriyetimizin temel niteliklerinden olan hukuk devleti olmanın başta gelen özellikleri adalet hizmetinin etkin, verimli, hızlı ve tarafsız bir şekilde yerine getirilmesi, vatandaşlarımızın hak arama yollarının açık olması, idarenin hukukun üstünlüğüne dayanması ve tüm eylem ve işlemlerine karşı yargı yoluna başvurulabilmesidir. Devletin temelini teşkil eden adalet duygusunun tesisi, toplumun barış, huzur ve refahının ön şartıdır.

Zira Fatih Sultan Mehmet’in dediği gibi, “Aklı öldürürsen ahlâk da ölür. Akıl ve ahlâk öldüğünde millet bölünür. Kadı’yı satın aldığın gün adalet ölür. Adaleti öldürdüğün gün Devlet de ölür.”

Bu duygu ve düşüncelerle bugün itibariyle karşıladığımız Yeni Adli Yılın ülkemize, milletimize ve adalet teşkilatımıza hayırlar getirmesi ve adaletin yalnızca adliye koridorlarında değil hayatın her alanında tesis edilmesi temennisiyle, yeni çalışma döneminde, adaletin tecellisi için büyük bir azim ve özveri gösteren hâkim ve savcılarımıza, yüksek yargı organlarının değerli üyelerine, tüm adli ve idari personel ile yargının kurucu unsurları arasında yer alan avukat meslektaşlarıma başarılar diliyorum.


Bu vesileyle adalet meşalesini cesaretle taşırken, görevleri başında vefat eden veya şehit edilen yargı ve teşkilat mensuplarını da rahmet ve minnetle anıyorum.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 03 Eylül 2018, 19:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304