banner198

İngilliz Büyükelçi Kalfat'a Boris Johnson'un mektubuyla geldi!

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın baba tarafının atalarının doğduğu Orta’nın Kalfat köyünü ziyaret etti.

İngilliz Büyükelçi Kalfat'a Boris Johnson'un mektubuyla geldi!
banner145

İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Sir Dominick Chilcott, İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın baba tarafının atalarının doğduğu Orta’nın Kalfat köyüziyaret etti. Köy halkı tarafından karşılanan Büyükelçi Dominick Chilcott Yaran ekibinin gösterilerini ilgiyle izledi.

Büyükelçisi Chilcott, Çankırı Karatekin Üniversini ziyaretinin ardından İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın dede evinin bulunduğu Çankırı’nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyüne geçti. Johnson'ın büyük dedesi son Osmanlı nazırı olan Ali Kemal’in baba evi önünde Köy halkı tarafından karşılanan Chilcott, Boris Johson ile akrabalıkları bulunanlar ile sohbet etti.

Büyükelçi Chilcott, İngiltere Başbakanı Boris Johson tarafından yazılan teşekkür mektubunu Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Hasan Ayrancı'ya teslim etti.

Köyden ayrılırken, burada karşılaştığı sıcak ve samimi ortamı yazacağı raporda Başbakan Boris Johnson’a büyük bir memnuniyetle ileteceğini söyleyen Büyükelçi Sır Dominick Chilcott, “Umuyorum ki Sayın Başbakanımız da işlerinin yoğunluğundan vakit bulursa, buraya kendisi de bir ziyaret edecektir.” dedi.

Büyükelçi Chilcott, ziyaret boyunca Rektör Hasan Ayrancı eşlik etti.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2019, 21:31
YORUM EKLE
YORUMLAR
Alp üst
Alp üst - 2 yıl Önce

Desenize adam türkmuş

SIRADAKİ HABER