banner198

Karlov suikastı davasında tek beraat eden Çankırılı organizatör

FETÖ'nün Rus Büyükelçi Karlov suikastı davasında Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nden Çankırılı organizatöre beraat kararı çıktı.

Karlov suikastı davasında tek beraat eden Çankırılı organizatör
banner145

FETÖ'nün Rus Büyükelçi Karlov suikastı davasında Yargıtay 3. Ceza Dairesi’nden Çankırılı organizatöre beraat kararı çıktı.

Rusya Büyükelçisi Andrey Karlov suikastında FETÖ’cü 13 sanığa verilen cezalar Yargıtay tarafından onanırken, Mustafa Timur Özkan hakkındaki cezayı bozup beraat kararı verdi.  Kararda “Suikastta hedeflenen, Türkiye-Rusya ilişkilerini savaş düzeyine getirip kaos çıkararak yeni bir darbe girişimine zemin hazırlamak” denildi.

Yargıtay 3. Ceza Dairesi de 13 sanık hakkında verilen tüm kararları onarken,  Çankaya Belediyesi Galerisinden Çağdaş sanatlar Merkezinde düzenlenen "Gezgin gözüyle Kaliningrad’dan Kamçatka’ya Rusya" konulu sergisinin, FETÖ/PYD terör örgütü tarafından düzenlenen bir sergi olduğuna ilişkin bir delil olmadığından, bilerek ve isteyerek örgüte yardım ettiğine dair kuşkudan uzak bir delil bulunmayan Mustafa Timur Özkan’ın beraatına karar verdi.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov'un öldürülmesine ilişkin davada, suikast suçlamasından yargılananlardan birisi olan fotoğraf sergisinin organizatörü Mustafa Timur Özkan'ın, suçlamadan tek beraat eden isim olması dikkat çekti.

Rus Büyükelçi Andrey Karlov, Ankara'da 19 Aralık 2016 tarihinde katıldığı sergi açılışında, FETÖ/PDY üyesi polis memuru Mevlüt Mert Altıntaş tarafından tabancayla vurularak öldürülmüştü.

Ankara 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen celselerde savunma yapan Özkan, suçlamaları reddederek, ne suikast ile ne de FETÖ ile doğrudan ya da dolaylı bir ilgisinin bulunmadığını öne sürdü. Serginin organizasyonu için hiç kimseden talimat almadığını söyleyen Özkan, "Sergi ve suikast birbirinden bağımsız iki süreçten geçerek vaki olmuştur. Sergi projesi benimdir, yapılması talebi Ruslardan gelmiştir. Suikastı kimin yaptırdığını bilemem. Benim bildiğim sergiyi FETÖ’nün yaptırmadığıdır. Sergiyi ben yaptım, bunu yaparken de hiçbir yerden talimat almadım. Emekli mimarım. Hobilerimin başında seyahat gelmektedir. Rusya üzerine yayınlanmış iki kitabım var. Vatanını, milletini seven, aydın, ilerici, sosyal demokrat bir insanım. Muhafazakar ve din odaklı yapılanmalara odak olmuşumdur. Buna rağmen dini ve illegal bir örgütle işbirliği içinde olmakla suçlanıyorum. Bu, benim açımdan sadece kabul edilemez değil, aynı zamanda utançtır. Adım adeta dolgu malzemesi olarak iddianameye dahil edilmiştir" iddiasında bulunmuştu.

Özkan, "Menfur suikastle de hain terör örgütüyle de doğrudan ya da dolaylı ilgim yoktur. Sergiyi FETÖ’nün talimatıyla organize etmekle suçlanıyorum. Bu iddia doğru değil. Bu sergi için hiç kimseden talimat almadım. Sergi ve suikast birbirinden bağımsız iki süreçtir. Sergi projesi benimdir, yapılması talebi Ruslardan gelmiştir. Suikastı kimin yaptırdığını bilemem. Benim bildiğim sergiyi FETÖ’nün yaptırmadığıdır. Sergiyi ben yaptım. Bunu yaparken de hiçbir yerden talimat almadım." demişti.

Gezi yazıları ile ve kitapları tanınan Çankırılı yazar Özkan’ın beraat kararı, büyük mutlulukla karşılandı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 24 Haziran 2023, 06:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER