banner198

Mahalle halkının bakkal borcunu kapattılar!

Çankırı’da 12 yıllı aşkın süredir faaliyet gösteren Genç Oluşum Derneği (GEODER) üyeleri, mahalle bakkalına yüklü miktarda borcu olan kişilerin borçlarını ödedi.

Mahalle halkının bakkal borcunu kapattılar!
banner145

Çankırı’da 12 yıllı aşkın süredir faaliyet gösteren Genç Oluşum Derneği (GEODER) üyeleri, mahalle bakkalına yüklü miktarda borcu olan kişilerin borçlarını ödedi.

Osmanlı döneminde günümüze uzanan yardımlaşma kültürü “Zimem Defteri” geleneği Çankırı’da hayat buldu. Genç Oluşum Derneği gönüllü yardım ekibi tarafından mahalle aralarında yer alan bakalar ziyaret edilerek borcunu ödeyemeyen, işini kaybettiği için zor durumda olan insanların borçlarına kalem çekildi.

Genç Oluşum Derneği, kuruluşundan bu yana gelenek haline getirdiği ramazan dayanışmasını bu sene de gerçekleştiriyor. Dünyada olduğu gibi ülkemizin de Covid-19 salgınıyla mücadele ettiği bu günlerde tabii ki yardımlaşmanın önemi bir kat daha artıyor.

Zor günlerde taşın altına elini koyduklarını açıklayan Genç Oluşum Derneği, “Haydi, Sen de Bu İyilik Akımına Katıl” sloganıyla geniş bir yardımlaşma ve dayanışma kampanyası başlattıklarını duyurdu.  Bu dayanışma kampanyamızı sosyal medya hesaplarımızdan da ilan ettiklerini açıklayan grup üyeleri, projelerini 3 etap şeklinde gerçekleştirmeye karar verdilerini ifade ettiler.

Yapılan programa göre etaplar şu şekilde:

1. Etap: Muhtarlarla işbirliği içinde belirlenen evlere erzak kolisi ulaştırılması.

 2. Etap: Vatandaşların mahalle bakkallarına olan veresiye borçlarının kapatılması.

3. Etap: Ramazan Bayramı’nda 12 yaş altındaki çocuklara bayramlık elbise alınarak hediye edilmesi.  

Dernekten yapılan duyuru şöyle:

Çankırılı hemşerilerimizin desteğinden emin olarak başlattığımız bu dayanışma kampanyası, start verdiğimiz andan itibaren, çok büyük ilgi gördü. Hem Çankırı içinden hem de şehir dışından birçok yardımsever, bu iyilik akımına müdahil oldu. Toplanan yardımlar, Genç Oluşum Derneği gönüllü yardım ekibi tarafından, salgın önlemleri de alınarak her gün koordineli bir şekilde yerlerine ulaştırılmaktadır. Toplum olabilmenin temel şartını, birbirini sevme ve karşılıklı aynı duyguları hissetme olarak görüyoruz. Birbirini seven insanların iyilik yapabileceğini düşünüyoruz. Çankırı halkı her fırsatta bize ne kadar sevgi dolu olduğunu gösteriyor. Bu vesileyle yardımsever ve kadirşinas tüm Çankırılılara, tüm dostlarımıza yürekten teşekkür ediyoruz.

petshop

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2020, 02:45
YORUM EKLE
YORUMLAR
Zekeriya Yukarıkır
Zekeriya Yukarıkır - 4 yıl Önce

Emeği geçenlerden Allah razı olsun. Güzel bir çalışma tebrik ediyorum. Bizim toplumumuz yaptıkları yardımların yerine ulatığına inandığı kişi ve kuruluşlara her zaman destek olmuştur.

serkan
serkan - 4 yıl Önce

böyle güzelliklere yer verip es geçmediğiniz için teşekkürler

SIRADAKİ HABER