banner306
banner198

Sur Gazisi Şehitlik anıtını kendi elleriyle boyadı!

Çankırı Orta İlçesinde bulunan şehitlik anıtındaki yüksekliği 7 metre olan Ay Yıldızlı Türk Bayrağını Diyarbakır Sur'da Gazi olan İsmail Toluyağ elleriyle boyadı.

Sur Gazisi Şehitlik anıtını kendi elleriyle boyadı!
banner145

Çankırı’nın Orta İlçesinde Şehitlik Anıtın da ki yüksekliği 7 metre olan Ay Yıldızlı Türk Bayrağını Diyarbakır Sur'da hemdek çatışmalarında Gazi olan İsmail Toluyağ elleriyle boyadı.

İl Özel İdaresi tarafından Orta ilçesinde bakıma alınan şehitlik anıtı, Çankırı Karatekin Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Tıraş Dr. Arş. Görevlisi Dilek Toluyağ tarafından baştan ayağa yeniden restore edilerek ihya edildi.

Bakım çalışması esnasında anıtta bulunan kabartma rölyefler tamir edilerek yaldızlama işleminden geçirildi. Şehitliğin bakımına Dilek Toluyağ’ın Diyarbakır Surda Gazi olan eşi İsmail Toluyağ da eşlik etti.

Gazi Toluyağ, yüksekliği 7 metre olan Ay Yıldızlı Türk Bayrağını Orta Belediyesinin İtfaiye aracının sepetine çıkarak kendi elleriyle boyadı. Eskimiş ve çok kötü durumda olan Şehitlik Anıtı, bakımın ardından yeni ve güzel görünüme tekrar kavuştu.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2019, 00:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304