banner198

Temiz Toplum Derneği’nden Af Düzenlemesi İçin Teşekkür ve Uyarı

Temiz Toplum Derneği, TBMM’ye sunulan infaz düzenlemesi metninin ardından teşekkür ve öneri mesajı yayınladı.

Temiz Toplum Derneği’nden Af Düzenlemesi İçin Teşekkür ve Uyarı
banner145

Temiz Toplum Derneği, TBMM’ye sunulan infaz düzenlemesi metninin ardından teşekkür ve öneri mesajı yayınladı.

Temiz Toplum Derneği’nden infaz düzenlemesinin TBMM’ye sunulmasının ardından bir teşekkür metni yayınladı. Uyuşturucu ve bağlı suçlardan cezaevinde olanlara “kontrolsüz af” getirilmediği için yetkililere teşekkür edilen metin de madde bağımlılığı sorunun çözümü için öneriler de yer aldı.

Derneğin sosyal medya hesaplarında, Temiz Toplum Derneği Genel Başkanı Bilal Ay imzayla yayınlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Teşekkür Ve Öneri

Yaklaşık 2 yıldır kamuoyunda tartışılan af tasarısı TBMM’ye sevk edildi. Komisyon görüşmelerinin ardından, oylanarak yasalaşmasının önünde artık herhangi bir engel görünmüyor.

Temiz Toplum Derneği olarak, yaklaşık 2 yıldır, uyuşturucu ve bağlı suçlardan cezaevinde bulunanlar için kontrolsüz bir affın felaketle sonuçlanacağını dile getirdik. Gerek en üst düzeyde yetkililere, gerekse kamuoyuna itiraz ettiğimiz noktaları ve alternatif önerimizi ifade ettik.

Nihai olarak, TBMM’ye sunulan pakette uyuşturucu ve bağlı suçlardan cezaevinde bulunanların yer almıyor olması, 2 yıldır yürüttüğümüz mücadelenin meyvesini vermiş olması adına sevinçliyiz. Ayrıca, bu hassasiyetimizi gözeten herkese teşekkür ediyoruz.

Gerek komisyon görüşmelerinde, gerekse de TBMM’de yapılan görüşmelerde bu konuyla ilgili ek maddelerin gündeme getirilip getirilmeyeceği hususunu da dikkatle ve titizlikle takip edeceğimizi de belirtmek istiyoruz.

Sonuç olarak, gelinen nokta bizleri ve bağımlılıktan canı yanmış milyonları mutlu etmiş olsa da, soruna esaslı bir çözüm olmaktan maalesef uzakta. Uyuşturucu ve bağlı suçlardan cezaevinde bulunanların kontrolsüz bir şekilde affedilmemesi, sorunu çözmemiş sadece yavaşlatmış olacaktır. Bu insanlarımızın gerek bağımlılıktan, gerekse satıcılıktan kurtarılması esas kabul edilmelidir.

Cezaevlerimiz, bu konuda oldukça yetersizdir. Her bağımlının bir satıcı adayı olduğu da yadsınamaz bir gerçektir. Kontrolsüz affa, uyuşturucu ve bağlı suçlardan cezaevinde bulunanların dahil edilmemesi noktasında hassasiyet gösteren herkese bir kez daha teşekkür ederken, bahse konu insanlarımızın, cezalarını tamamladıktan sonra da, evlatlarımız ve toplumumuz için aynı şekilde tehdit oluşturacakları da gün gibi aşikardır.

Buradan hareketle, uyuşturucu ve bağlı suçlardan cezaevinde bulunanların ciddi ve etkili bir rehabilitasyon sürecinden geçmesi gerekiyor. Bu suçluların, gerçek manada yaptıkları işten vazgeçmelerini sağlayacak bir ıslah mekanizması kurulması gerekiyor.

Temiz Toplum Derneği olarak uzun süredir dillendirdiğimiz, hükümlülerin cezalarının bir kısmını geçirip, rehabilite edilecekleri ‘Islah ve Rehabilitasyon Merkezleri’nin acilen kurulması gerekiyor.

Bu zaruri bir ihtiyaçtır. Bu, madde bağımlı sayısının 2 milyona yaklaştığı günümüzde, ötelenemez bir ihtiyaçtır.

Bu noktada başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Sağlık Bakanımız Fahrettin Koca, İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu ve Adalet Bakanımız Abdülhamid Gül olmak üzere, herkesi göreve davet ediyor, bu süreçte ‘Temiz Toplum Derneği’ olarak her türlü katkıyı sunmaya açık olduğumuzu da ifade etmek istiyorum.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Nisan 2020, 02:51
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304