banner198

TÜGVA Çankırı İl Temsilciliği 4. Olağan Kongresi yapıldı

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciği 4. Olağan Genel Kurulu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

TÜGVA Çankırı İl Temsilciliği 4. Olağan Kongresi yapıldı
banner145

Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Çankırı İl Temsilciği 4. Olağan Genel Kurulu Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Yapılan Genel Kurul Toplantısına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç,AK Parti Grup Başkanvekili Çankırı Milletvekili M.Emin Akbaşoğlu, ve TÜGVA Genel Başkanı Yardımcısı Bahadır Yılmaz, Çankırı Valisi M.Fırat Taşolar, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan, kurum müdürleri,Sivil Toplum Kuruluş Temsilcileri (STK) ve TÜGVA üyeleri katılım sağladı.

Atatürk Kültür Merkezi Konferans Salonu'nda yapılan genel kurul, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Daha sonra sinevizyon gösterimi ile katılımcılara vakfın 2022-2023 yılındaki faaliyetleri anlatıldı.

Önceki Dönem TÜGVA İl Temsilcisi Arif Mülayim görevini Yeni İl Temsilcisi Batuhan Dinlemez’e devir etti.

Bakan Tunç, Çankırı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen TÜVGA 4. İl Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, yüz yıllık Cumhuriyetin çok inişli, çıkışlı zamanları olduğunu söyledi.

Milli iradenin önünü kesen darbeci, vesayetçi anlayış yüzünden çok zaman kaybettiklerine dikkat çeken Bakan Tunç, "Son 21 yılda da o darbeci, vesayetçi anlayışın müdahaleleri olmasaydı, o milli iradeye karşı gelenlerle mücadele etmemiş olsaydık, onlar olmasaydı o engelleri yaşamasaydı bugün Türkiye çok daha ileride olurdu. Yine de ileride, yine de hayallerinin önüne geçtik. 21 yılda Türkiye'nin fiziki kalkınmasını aslında tamamen yüzde 90'ını tamamlamış durumdayız." dedi.

Bakan Tunç, Türkiye'nin fiziki kalkınmasını, milletin refahını artırmaya devam ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Diğer taraftan da adaletin sağlanması adalete güvenin tesisi için özellikle temel hak ve özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması noktasındaki mücadelemizden de hiçbir zaman taviz vermemişiz. Bundan sonra da taviz vermeyeceğiz. Hem kalkınmayı sağlayacağız hem demokrasimizin çıtasını daha da yükseklere taşıyacağız. Ve hem adaleti hem kalkınmayı sağlamaya devam edeceğiz. Tabi Türkiye Yüzyılı'nda hızımızı daha da arttıracağız. "

Millete hizmet ederken türlü türlü engellerle karşılaştıklarını vurgulayan Bakan Tunç, "Darbe girişimleriyle karşılaştık. Sokak kalkışmalarıyla karşılaştık,17-25 Aralık emniyet, yargı darbesiyle karşı karşıya kaldık. Tankları milletimizin üzerine sürenleri milletimizle beraber tüm bu kötülükleri engelledik. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde milletimizin cumhurbaşkanına güveni, cumhurbaşkanımızın da milletine güveni, liderin milletine, milletin liderine güveni işte bu başarıyı getirdi ve bugün Türkiye yüzyılını başlattı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemiyle inşallah ülkemiz daha hızlı karar alan, daha hızlı uygulayan ve millet iradesini esas alan cumhuriyeti daha da güçlendiren bir yönetim sistemine adım attı." ifadesini kullandı.

"Türkiye Yüzyılı'nda elbette ki en başta ilk hedefimiz yeni bir Anayasaya milletimizi kavuşturmak." diyen Bakan Tunç, şunları kaydetti:

"Yeni bir Anayasa neden, yeni bir Anayasa, demokratik, sivil ve katılımcı, çoğulcu, hak ve özgürlükleri öne alan bir Anayasayı bu millet meclisi yapmak ve milletin onayına sunmak mecburiyetinde. Milletimiz bunu istiyor. Çünkü darbe Anayasasıyla yönetilmek, bu çağda Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında Türkiye Yüzyılı'nın başlangıcında Türkiye'mize yakışmıyor. İnşallah bunu başarırız. Türkiye Büyük Millet Meclisinde milletvekillerimiz, siyasi partilerimiz herkes millete olan borcunu yerine getirmek durumunda.” İfadelerine yer verdi.

Genel kurul hediye takdimi ve Yeni Yönetimin açıklanmasıyla sona erdi.

Çankırı Postası

YORUM EKLE
YORUMLAR
fry
fry - 8 ay Önce

başarılar

SIRADAKİ HABER