banner306
banner198

Türk Mutfağı Haftası’nda Çankırı Yemekleri Tanıtıldı

21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda Çankırı yemekleri tanıtıldı.

Türk Mutfağı Haftası’nda Çankırı Yemekleri Tanıtıldı
banner145

Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, 21-27 Mayıs Türk Mutfağı Haftası’nda Çankırı Belediyesi girişimleri ile coğrafi işaretli yöresel ürün sayısını 15’e çıkardıklarını söyledi. Açtıkları Yöresel Mutfak ve Kültür Evi’nin yerli ve yabancı turistlere yöresel lezzetleri tanıtmada önemli bir misyon üstlendiği belirtti.

Çankırı Kaya Tuzu da Tescillendi

Gastronomininturizm alanında önemli bir yerinin olduğuna değinenBaşkan Esen, Çankırı kaya tuzunu da coğrafi işaret ile tescillediklerinin müjdesini verdi. Esen, “Bugün itibari ile müjdeli bir haber aldık. Çankırı tuzunu da coğrafi işaret ile tescilledik. Tescilli yöresel ürün sayımızı 15’e çıkardık. Bir ürünümüz de inceleme aşamasında. İnsanların alternatif turizmde gezip göreceği alanlar olduğu gibi o yöreye ait damak tadını da alabilmeleri lazım. Bunun için göreve geldiğimizde birüründe coğrafi işarete başvurulmuştu, tescil aşamasıbize nasip oldu ve şimdi bu sayıyı yeni ürünümüz ile birlikte 15’e tamamladık.” dedi.

Esen, Çankırılı hanımlara teşekkür ettiği konuşmasında kadınların Anadolu coğrafyasında un, tuz ve sudan neler yapılabileceğini gösterdiklerinin altını çizdi.Açtıkları Yöresel Mutfak ve Kültür Evi’nin yöresel ürünlerin tanıtımına katkı sağladığını ifade etti.

Karatekin Parkı’nda kutlanan Türk Mutfağı Haftası’nda Çankırı’nın tescilli ürünleri sergilenirken Belediye Yöresel Mutfak ve Kültür Evi’nde ise yöresel ürün ikramı yapıldı.

Güncelleme Tarihi: 23 Mayıs 2023, 19:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304