Ulu camide sabah namazı buluşmaları geleneksel hale geliyor

Çankırı’da 1558 yılında Sultan Süleyman döneminde ibadete açılan Ulu (Büyük) Camide, Cuma sabahları cami buluşmaları sonrası cemaate sıcak çorba ikramı geleneksel hale geliyor.

Günümüzde de Osmanlı’dan miras kalan sabah namazı sonrası çorba ikramının birçok şehirde yapıldığı biliniyor. İstanbul’daki tüm Selâtin camilerinde, Ayasofaya Cami, Eyüp Sultan Cami,  Aziz Mahmud Hüdayi Camii’nde, Ankara Hacı Bayram Veli Camii, Konya Kapu Camii, Erzurum ve Bursa Ulu Camii ve yurt genelinde daha birçok camide sabah namazı buluşmalarında; çeşitli vakıf ve dernekler ile belediyeler aracılığıyla çorba ikramı yapılıyor. Bu geleneği Çankırı’da yaşatmak isteyen gönüllüler, sabah namazı buluşmalarında cemaate sıcak çorba ikramı yapmaya hazırlanıyor. Hiçbir sivil toplum çatısı altında olmadan gerçekleştirilecek ikramda, şimdiden 20’den fazla hayırsever sıraya girmiş durumda.

Cuma sabahları ulu camide gerçekleştirilecek olan, Kur’an-ı Kerim tilaveti, sabah namazı ve tesbihatların yapıldığı “Sabah namazı buluşmaları” programına, aileler çocukları ile birlikte geliyorlar.

Editör: Haber Merkezi