banner306
banner198

Vali Ayaz : Hedef Ilgaz'da turizmi 4 mevsime yaymak

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, düzenlediği basın toplantısında pandemi süreci ve gündemdeki diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Vali Ayaz : Hedef Ilgaz'da turizmi 4 mevsime yaymak
banner145

Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Şubat ayını değerlendirdiği toplantıda bir kez daha gazetecilerle bir araya gelerek pandemi süreci ve gündemdeki diğer konularla ilgili açıklamalarda bulundu.

Her ay gerçekleştirilen basın bilgilendirme toplantısı, Valilik Birlik Toplantı salonunda gerçekleştirildi. Vali Yardımcısı Şahin Bayhan ve İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Sarıkaya’nın da hazır bulunduğu toplantıda konuşan Vali Ayaz, ilde koronavirüs vaka sayılarının giderek düştüğünü açıkladı. Düşüş seviyesinin istedikleri seviyede olmadığına dikkat çeken Vali Ayaz, “Tekrar söylüyoruz; tedbirlerde büyük bir gevşeme var. Aşılamada da halen çok sayıda eksik aşı olduğu herkesin malumu. Bu sebeple vatandaşlarımızdan bir kez daha hem tedbirlere riayet hem de aşı konusunda hassasiyet istiyoruz” dedi.

Vefat sayısı 622 oldu -

Bir önceki basın toplantısında 584 olan vefat sayısının 622'ye çıktığını vurgulayan Vali Ayaz şöyle konuştu: “O günden bugüne 38 vatandaşımız daha hayatını kaybetti. Tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Daha fazla can kaybının olmaması için de şu anda en büyük isteğimiz aşıların tamamlanması. Şu anda halihazırda hastanemizde 37 hastamız var. Maalesef bu hastalarımızın 13’ü yoğun bakımda. Yoğun bakımdaki hastalarımızın da 3’ü entübe. Entübe hastalarımızın yaşları 63, 78 ve 82. Son bir haftada 14 vatandaşımız hayatını kaybetti. Her pazartesi Salgın Koordinasyon Kurulu Toplantısında aşı olmamış ve eksik aşılı olan vatandaşlarımızın vefatlarını karşımdaki tablodagörünce, çok üzülüyorum. Ama her hafta aynı tabloyu görüyoruz. Dün de yine arkadaşlarla baktığımızda 92 yaşında bir vatandaşımız hiç aşı olmamış. Diğer vatandaşlarımızın da ortak özelliği aşılarının eksik olması. Bizim ilk dozu yapışımızın üzerinden 1 yılı aşkın bir süre geçti. Aşı konusundaki durumu bir kere daha hatırlatıyorum. Vatandaşlarımızdan bu konuda bizlere destek olmalarını istiyoruz. Hastanede şu anda en genç hastamız 59 yaşında, 65 yaş altında da 2 hastamız var. Koronavirüsle ilgili genel tablo bu şekilde.

Okullarda 35 sınıf karantinaya alındı -

Şu anda okullarımızda 35 sınıfımız karantinada. Geçen hafta 48’i bulmuştu bu rakam. İnşallah bu sayı giderek azalacaktır. Eğitim öğretime bu şekilde devam edeceğiz. Bu konuda kesin bir kararlılık var. Hiçbir şekilde bundan bir taviz olmayacak.

15 Mart itibarıyla vaka sayısında düşüş bekliyoruz -

Vaka düşüşleri hastaneye biraz geç yansıyor ama yine de yoğun bakımda bir sıkıntı yaşamadık bu süreçte. Önümüzdeki süreçte de yoğun bakımda ve hasta sayımızda bir azalma bekliyoruz. İnşallah bu dalgayı da bu şekilde atlatacağız. 15 Mart itibarıyla vaka sayılarında azalma bekliyoruz. Ama şu anda da halihazırda günlük 200 vaka çıkıyor.  Bu nedenle tedbirlere biraz daha devam. Özellikle de isteğimiz aşı olunması. Çünkü aşılı olanlar bu süreci evlerinde rahat bir şekilde atlattılar çok şükür.”

Hedef Ilgaz'da turizmi 4 mevsime yaymak -

İlimizin turizm potansiyeli ve yapılan çalışmalardan da söz eden Vali Ayaz, geçtiğimiz haftasonu Ilgaz'da gerçekleştirilen Diplomatik Kayak Yarışını hatırlatarak şunları söyledi: “Hafta sonu diplomatik kayak yarışı vardı malumunuz. Bu yıl ikincisi gerçekleştirildi. Yaklaşık 150 yarışçı ile beraber güzel bir etkinlik oldu. Biraz tabi uluslararası gelişmeler ve Ukrayna’daki savaş sebebiyle bazı rezervasyonlar iptal edildi. 3 büyükelçi katıldı. Ama orada önemli olan diplomatik misyonların katılımı. Ben şahsen alt düzeydeki görevlilerin katılımını daha çok önemsiyorum. Çünkü büyükelçi ile arasında bir irtibat var ve düzenli olarak yan yana geliyorlar. Biz de bu sürecin Ilgaz’ın tanıtımına bir katkı olmasını bekliyoruz. İsviçre Büyükelçisi vardı. O da buraya daha sık geleceklerini ifade etti. İnşallah önümüzdeki yılda da devam edeceğiz. Bence bu turizmin en iyi tanıtım ögesi gelen insanların geldikleri yerleri başkalarına anlatmasıdır. Bu diplomatik kayak yarışında da onu hesaplıyoruz. Bu yıl geçen yıldan daha iyiydi. Önümüzdeki yıllarda da inşallah katılım artarak devam eder. İnşallah bugün yarın biraz daha kar yağarsa bir kayak yapma imkanı olur. Ama tekrar söylüyorum; zaten Ilgaz’daki hedefimiz turizmi dört mevsime yaymak. İnşallah bu hedefimizde de yeni yapılacak tesislerle, çalışmalarla ve macera parkı ilavesi ile başarılı oluruz.

Ayaz: Trafikte herkesi kurallara uymaya davet ediyorum -

Son günlerde ilimiz sınırları içerisinde meydana gelen trafik kazalarından söz eden Vali Ayaz, trafikte herkesin kurallara uyması gerektiğinin altını çizdi. Emniyet kemerinin önemine değinen Valimiz Abdullah AYAZ şunları söyledi: “Geçtiğimiz günlerde Kurşunlu’da çok üzücü bir trafik kazası yaşandı. İkisi olay yerinde biri ise kaldırıldığı hastanede olmak üzere üç vatandaşımız hayatını kaybetti. Ben hepsine Allahtan rahmet diliyorum. Cumartesi günü de maalesef İl Göç İdaresi Müdürümüzün ve 3 vatandaşımızın içinde bulunduğu bir araç kaza yaptı. Trafik konusunda tüm vatandaşlarımızı kurallara riayet ve emniyet kemeri hususunda bir kere daha uyarıyoruz. Bu tokalardan artık vazgeçmeliyiz. Hatta arka koltukta da emniyet kemeri takılmalı. Çünkü bu kazalarda görüyoruz ki öndekiler emniyet kemeri taktıkları için korunsalar da arkadakiler ya araçtan dışarı fırlıyorlar ya da araç içerisinde kırıklara ve travmalara sebep oluyor. Onun için trafikle ilgili hassasiyetimizi bir kere daha ifade etmek istiyorum.

Tarım sezonu başlıyor -

Tarım sezonu başlıyor. Traktörlere yönelik denetimlerimiz devam ediyor. Yıllardır uygulama yapıyoruz. Bu flaşör meselesi hala karşımıza çıkıyor. Çok basit bir aparat. 50 liralık bir maliyetten kaçınıp çok daha büyük maliyetlere ya da kayıplara sebep olabiliyoruz. Denetimlerimiz devam ediyor ama vatandaşlarımızın da bu konuda bize yardımcı olmalarını istiyoruz.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2022, 00:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304