banner198

Vay sen misin yırtık döşemeleri çeken! Hastaneye yasak tabelası asıldı...

Çankırı’da sağlık hizmetinde yaşanan çarpıklıkları ve eksiklikleri fotoğraf ve kameralarla belgeleyen vatandaşlara Çankırı Devlet Hastanesi yönetiminden sözde yasaklı (!) engelleme geldi.

Vay sen misin yırtık döşemeleri çeken! Hastaneye yasak tabelası asıldı...
banner145

Hastane çarpıklıklarını çekenlere sözde yasaklama

Çankırı’da sağlık hizmetinde yaşanan çarpıklıkları ve eksiklikleri fotoğraf ve kameralarla belgeleyen vatandaşlara Çankırı Devlet Hastanesi yönetiminden sözde yasaklı (!) engelleme geldi.

Hastanenin giriş bölümleri ve acil servise asılan sözde ‘yasak (!)’  uyarısı taşıyan tabelalarda fotoğraf ve video çekmenin yasak olduğu bildiriliyor.  Söz konusu tabelaların, Çankırı Postası’nın 28 Şubat 2022 tarihinde “Çankırı Devlet Hastanesi zemin kaplamaları dökülüyor!” başlıklı haberinin hemen ardından takıldığı öğrenildi.

Çankırı Devlet Hastanesine fotoğraf ve video çekmek yasak tabelaları asıldı. Vatandaşı korkutup caydırmak,  hastanede yaşanan aksaklıkları belgelemesinin önüne geçmek amacıyla yapıldığı düşünülen uygulamada fotoğraf çekmenin yönetim  iznine tabi olduğu ikazı yer alıyor.  

Not: Aşağıda yer alan fotoğraf tarafımızca izinsiz çekilmiştir

Aman vatandaş çekmesin, keyifler kaçmasın

Hastane yönetimimin Sağlık Bakanlığının 2008 yılında yayınladığı genelgeye dayandırılan yasak tabelalarının bugüne kadar neden asmadığı ise büyük bir merak konusunu oluşturuyor? Bilindiği üzere hasta mahremiyeti duygusu depreşen hastane yönetiminin kontrolünde olan arşiv odasından daha önce 5 bin hastanın arşiv belgesinin kurum dışına çıkartıldığı belgelenmişti.  Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Baş Müfettişi,  arşiv belgelerinin kurum dışına çıkartıldığı, sahte evrak tanzim edildiği ve evraklarda tahrifat yapıldığını raporunda belgelemişti. İdari cezaların verildiği ve adli sürecin devam ettiği olayda, arşiv odasından sorumlu sözde bazı yöneticilerin hala koltuklarda oturması ve yasakçı anlayışla hastanede yaşanan çarpıklıkların gün yüzüne çıkmaması için hasta mahremiyetini ilgilendiren yasaya sığınıp vatandaşı korkutması kamuoyunda şaşkınlıkla karşılanıyor.

Kamuya açık alanlarda fotoğrafa engel yok!

Öte yandan vatandaşın hasta mahremiyetinin korunduğu, sağlık hizmeti alan kişilerin yer almadığı fakat hastanede olumsuzluk teşkil eden görev ihmalleri,  hijyen eksikliği, kırık dökük yerler, kamu malına zarar verilmesi,  temizlik gibi buna benzer görüntüleri çekmesinde bir engel yok! Örneğin,  vatandaşın şikayetçi olduğu temizlik konusu göreceli, anlık temizlenerek şikayet unsurunun ortadan kalktığı bir durumdur. Vatandaşın haklılığını ispat etmek amacıyla kamu yararı taşıyan durumlarda kimse bireysel özgürlükleri yasaklayamaz. Bireysel özgürlükler4 yasalarla koruma altına alınmıştır.  belgelenmesi gereken bir olaydır.   Kaldı ki genelgeye göre fotoğraf çekmenin vatandaş nezdinde bir cezai müeyyidesi bulunmamaktadır.

Not: Aşağıda yer alan fotoğraf tarafımızca izinsiz çekilmiştir

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Mart 2022, 16:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
Halk
Halk - 2 yıl Önce

Ben çekerim yönetimi bırak kralı gelse bişey Yapamaz memlekette kanun var nizam var bunlar günü kurtarma işleri hastane yönetiminin görevi sendikadaki üyeleri kayırma yerine dönüşsede işin aslı öyle değil

Harami Krallik
Harami Krallik - 2 yıl Önce

Elbet sular çekilecek, o yediğiniz karıncalar, zamanı gelince hakkınızı teslim edecek.

SIRADAKİ HABER