banner198

Yarışma için Balıkesir’e geldi, Müslüman oldu

Moğolistan asıllı Boldbaatar Mongolia, Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk müsabakaları için Türkiye’ye geldi.

Yarışma için Balıkesir’e geldi, Müslüman oldu
banner145

Yarışma için Balıkesir’e geldi, Müslüman oldu

Moğolistan asıllı Boldbaatar Mongolia, Sındırgı Akıncı Toyu Uluslararası Atlı Okçuluk müsabakaları için Türkiye’ye geldi. Uzun yıllardır Müslümanlığı araştıran Moğolistan asıllı Boldbaatar Mongolia Müslüman arkadaşları ve Sındırgı halkından gördüğü ilgi ve samimiyet ile İslamiyet’i kabul ettiğini söyledi, şahadet getirdi.

15 Yıl Araştırdım

Boldbaatar Mongolia yöresel dansı ve canlı performansı ile yarışmalarda dikkat çeken isim oldu. “15 yıldır araştırıyorum Müslümanlardan çok etkilendim” dedi. Boldbaatar Mongoliadinim islam diyerek Ebul Hayr ismini aldı. Mongolia Kelime-i Şahadet getirerek Müslüman oldu.

Kuran Hediye Edildi

Sındırgı Belediye başkanı Ekrem Yavaş ve ilçe müftüsü Sami Türkel Müslüman olan Ebul Hayr’a Kuran’-ı Kerim ve Türk bayrağı hediye etti. Müslüman olmaktan dolayı mutlu olduğunu belirten Ebul Hayr “ Kalbim gönlüm tarifsiz hoşluk içinde. İlk defa Sındırgıya geldim. İnsanların Arkadaşlığı, dostluğu çok güzel. Çok mutluyum“ dedi.

Haber: Semra Aman Akyurek

Güncelleme Tarihi: 27 Mayıs 2022, 08:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER