Kategoriler

Çankırı Postası

Bakan Eroğlu Belediye Başkanlığını ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Belediye Başkanlığını ziyaret etti

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu Çankırı’daki incelemeler kapsamında Belediye Başkanlığı’nı da ziyaret etti.

 

Belediye’ye gelişinde Başkan İrfan Dinç, Meclis Üyeleri ve Birim Müdürleri tarafından karşılanan Bakan Eroğlu’na başkanlık makamında Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından bakanlıktan talep edilen konularla ilgili bir dosya sunuldu ve özellikle içme suyu ve katı atık projelerinin tamamlanması noktasında önemli katkılarından dolayı teşekkür konuşması yapıldı.

 

Başkan Dinç şunları söyledi: “Sadece Çankırı Merkezi değil 3 ilçe ve 8 beldemiz ile birlikte 100 bini aşkın Çankırılıya sayenizde kaliteli içme suyu içiriyoruz. Sizlere daha halkım adına bir kez daha minnet ve şükran duygularımı ifade etmek istiyorum. Gerçekten sizlerin riske girmesi ve cesaretiyle şu anda su biz bu kaliteli suyu içiyoruz. Sayın Bakanım Hukuk Müşavirliği’nin olumsuz görüş vermesine rağmen risk aldı ve sorunları çözmüştür. Sayın Bakanım hem Çankırı’mıza membaa kalitesinde suya kavuşturmanızdan dolayı hem de ekranlarda bunu model proje olarak Çankırı’yı gündeme getirmenizden dolayı ayriyeten teşekkür ederim. Birinci önemli konumuz buydu, halloldu. İkinci çok önemli bir konumuzda yer altı şehir şebekemiz, kanalizasyonumuz, atık su arıtmamız ve yağmurlamamızla alakalı çok büyük problem yaşıyoruz, oda yine himmetlerinizle İPA kapsamına girdi. % 85’ini Avrupa Birliğinin karşılayacağı bir proje müşavirlik ihalesi bitti. 10 bölge arasına girdik. Gerçekten himmetlerinizle İPA kapsamına sokmamız Çankırı Belediyesi için çok büyük bir olay.  Çünkü yaklaşık 40 milyon Euro’luk bir iş. Üçüncü önemli projemiz katı atık tesisi idi. Yine sayın bakanımızın himmet ve desteği ile bu önemli sorunu da çözdük. Diğer dosyalarla ilgili konularda da himmetlerinizi bekliyoruz.” Dedi.

 

 

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu da Çankırı İçme Suyu Projesinin Türkiye’de içme suyu sorununun çözülmesinde bir model olduğunu belirterek “O riskleri almasaydık içme suyunu getirmememiz mümkün olmazdı. Çankırı içme suyu diğer bölgelere de model oldu ve bu konudaki mevzuat sıkıntısını kanunda düzenleme yaparak giderdik. Ben burada Belediye Başkanımız İrfan Dinç’i yaptığı çalışmalar nedeniyle tebrik ve takdir ediyorum. Gerek İçme Suyunun getirilmesinde, gerekse diğer konuları ekibiyle birlikte sıkı takibi sonucu birlikte çözdük. Bize iletilen diğer talepleri de kısa sürede çözmek için gerekenleri yapacağız” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından Bakan Eroğlu’na üzerinde yöresel motiflerin yer aldığı el yapımı sandık hediye edildi.

 

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ILGAZ
28 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
140 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
86 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi
GÜNDEM
80 Kez Görüntülendi.
İşçiler 1 Mayıs’ta Çankırı meydanına iniyor!
GÜNDEM
315 Kez Görüntülendi.
Meteorolojiden Çankırı’ya sarı ikaz! Sağanak yağış geliyor:
ASAYİŞ
43 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 10 şüpheli tutuklandı!
GÜNDEM
207 Kez Görüntülendi.
Çankırı Belediyesi Yeni Mezarlık Alanında yer tahsisine başladı!
ASAYİŞ
542 Kez Görüntülendi.
Kastamonu merkezli operasyonda 24 şüpheli adliyeye sevk edildi!
HAYAT
1038 Kez Görüntülendi.
Şabanözü'nde dolu yağışı etkili oldu!
KÜLTÜR SANAT
243 Kez Görüntülendi.
Çankırı güzellikleri ressamların tuvallerine yansıdı!