Kategoriler

Çankırı Postası

İki saatlik Ankara acilde bekleyen hastaya 'Fizan' oldu!

Çankırı'da kanser tedavisi gören Elif Ünür, Çankırı Devlet Hastanesi acil servisinde hastane bulunamadığı için 25 saat bekletildi.

Çankırı'da kanser tedavisi gören Elif Ünür, Çankırı Devlet Hastanesi acil servisinde hastane bulunamadığı için 25 saat bekletildi. Hasta yakınlarının,112'ye müracatanın üzeriden 30 saat geçtikten sonra uzun uğraşlar neticesinde  Ankara'da bir hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınabildi.

Çankırı’da kanser tedavisi gören 54 yaşındaki Elif Ünür, 22 Ekim Çarşamba günü evinde fenalaşarak ambulansla gece 01.30’da Çankırı Devlet Hastanesi acil servisine getirildi. Işın tedavisi (Kemoterapi) aldığı için bağışıklık sistemi zayıflayan ve enfeksiyon kapma riski taşıyan Ünür’e, hastanede gerekli serum olmadığından verilemedi. Bir türlü ateşi de düşürülemeyen hastaya saatlerce hastane bulunamadı.

Hastane acil servisinde 25 saatten fazla bekletildiklerini söyleyen hastanın kızı Kimya Ünür, çaresizlik içerisinde kaldıklarına isyan etti. Yaşadıkları durumu sosyal medya hesabından Çankırı Milletvekilleri Salim Çivitcioğlu ve M. Emin Akbaşoğlu ve Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’yı etiketleyerek tepki gösteren Ünür, “Hala hastanedeyiz, hala ne kadar daha bekleyelim, cenazemize mi geleceksiniz?” diye sordu.  Ünür, “Hastanede enfeksiyon riski yüksek hasta 24 saattir hastanenin acilin de bekletiliyor. Kan değerleri gittikçe düşüyor, @SCivitcioglu ‘Gidelim ilaç nereden alınıyorsa, alıp gelelim’ diyoruz ki; ‘çaresizliğimize bakın’, ‘şimdi istesek bir hafta sonra gelir’ deniliyor.” twitini attı.

Ünür “Bu ne biçim hastane Allah aşkına? Annem için bir tane serum yok! 'İstersek bir haftaya gelir' diyorlar. Annem burada ölmesini mi bekleyelim, sevk için hastane bulamıyoruz siz ne işe yararsınız?” diyerek siyasilere tepkisini sürdürdü.

Devreye İsmail Hakkı Esen girdi, yer bulundu-

Hastaya üstün garet göstererek müdahale eden acil sağlık çalışanlarının bile çaresizliğe isyan ettikleri öğrenildi. Ünür, acil serviste 25 saat bekletildikten sonra, Çankırı Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen’in girişimleri sonucunda 2 saatlik mesafede olan Ankara Şehir Hastanesi'nde yer bulunarak 24 Ekim Perşembe günü gece saat 02.30’da Ankara’ya sevk edildi. Hastanenin onkoloji servisine alınan Ünür, enfeksiyon kapma riski nedeni ile yoğun bakım servisine alınarak tedavisine başlandı.

Acil durumlar da kanser hastaları çaresiz –

Öte yandan Çankırı’da tıbbı onkoloji servisi olmadığı için kanser hastalarına acil durumlara da yeterli müdahale yapılamadığı ortaya çıktı. Acil hastalar için kullanılması gereken malzemenin bulunmaması ise ayrı bir sorun olarak dikkat çekiyor.

Yorumlar

ISE 5 Yıl Önce

Ankara yolu diye diretmeyin, Yapraklı bulvarı çok uygun, 3 yıldan beri hastane yapılacaktı belkide kimse madur olmayacaktı.

Hemşire 5 Yıl Önce

Hastamıza Allah şifalar versin birde bizi düşünün yani çalışanları bu siyasilerin derdı cok buyuk bu aralar cok sendika nın istediği adamları nasıl göreve getiririz mevcut idarecileri nasıl kurtarırız eyyyy admin evrakta sahtecilik sahte evrak düzenleme devletin evraklarıni kurum dışına çıkarmak tan ceza alan idareciler yönetiyor bu hastaneyi unun için cok normal bu olay fakat sıze sonsuz teşekkürler ederim Sayın cankırı postası

Yaşamayan anlayamaz 5 Yıl Önce

Bir tek kanser hastasi yok cankiri da kanser olan herkes ufacik kan tahlili vermek için iki saatlik yolu çekiyor saatlerce hastane koridorlarinda sefil oluyor zaten hastalikla boğuşuyor yol stres bitiriyor, sadece hastayi degil hasta yakinlarini da. Sizin bildiginiz gibi 6 harfden olusmuyor kanser bilin istedim. Birseyler yapin artık bu durum son bulsun

TÜRK Ünür 5 Yıl Önce

Hastane değil mezbahane Çankırı devlet hastanesi.

Aşağıyanlı 5 Yıl Önce

Hastane müdürleri sendika derdinde, başhekim müdürlerin derdinde, hastalara kim bakacak, yazıklar olsun

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
1232 Kez Görüntülendi.
ÇAKÜ’de hülle atamalara itiraz eden genel sekretere tenzili rütbe!
GÜNDEM
147 Kez Görüntülendi.
Çankırı Konfederasyonu’ndan yeni başkanlara hayırlı olsun turu!
GÜNDEM
666 Kez Görüntülendi.
Fransa’da ağır yaralanan Çankırılı işçi ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi!
ASAYİŞ
570 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da yanan evde kundaklama iddiası!
ASAYİŞ
2902 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da bir genç otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu
SAĞLIK
1393 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da kadın doktor, düşük yapan hasta yakınının saldırısına uğradı
GÜNDEM
292 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
89 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı
EKONOMİ
480 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da ihracat artış gösterdi
EKONOMİ
207 Kez Görüntülendi.
Turbo Akü laboratuvarı uluslararası akreditasyon ile tescillendi