Kategoriler

Çankırı Postası

ÇAKÜ Geleceğe Nefes Oldu

Daha yeşil bir Türkiye için gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” projesinde, 1100 fidan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü’ne dikildi.

Daha yeşil bir Türkiye için gerçekleştirilen “11 Milyon Ağaç, Bugün Fidan Yarın Nefes” projesinde, 1100 fidan, Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü’ne dikildi.

81 ilde 2023 noktada, 11 Kasım saat 11.11’de hayata geçirilen projenin Çankırı ayağı, üç merkezde yapılan toplu fidan dikimleri ile tamamlandı. Bu merkezlerden birisi olan Çankırı Karatekin Üniversitesi Uluyazı Kampüsü ağaçlandırma sahasında gerçekleştirilen törene, akademik/idari personel, öğrenci ve Çankırılılardan oluşan 1000'in üzerinde vatandaş katılım sağladı.

Törende ilk fidanı diken Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, “Kıyâmet kopuyor olsa ve birinizin elinde bir fide bulunsa, kıyamet kopmadan onu dikebilirse bunu hemen yapsın!” hadisini hatırlatarak, Türkiye genelinde yapılan projenin ÇAKÜ’de de hayat bulmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Ayrancı: “Bugün 1000’i aşkın ağaç dikiyoruz ama ne kadar diksek azdır. Hayatlarımızı ve dünyamızı güzelleştirmek için, ömrümüzün sonuna kadar fidan dikmeyi hayat felsefemiz haline getirmemiz gerekiyor. Gelecek nesillerin çok güzel bir dünyaya ulaşması için buradayız ve bundan önce olduğu gibi bundan sonra da bu bilinçle fidan dikmeye devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

Ayrancı’nın konuşmasının ardından festival havasını andıran görüntüler eşliğinde akademik ve idari personel ile öğrenci toplulukları ve vatandaşlar belirlenen noktalara toplamda 1100 fidanın dikimini gerçekleştirdi.

Yorumlar

Daha Fazla Haber
ASAYİŞ
256 Kez Görüntülendi.
Alevlere teslim olan ev küle döndü!
GÜNDEM
101 Kez Görüntülendi.
Bu sefer trafik kontrollerini çocuklar yaptı
GÜNDEM
737 Kez Görüntülendi.
Karayollarında jeton yeni düştü! Tehlikeli yerlere bariyer takmak akıllarına geldi
GÜNDEM
1423 Kez Görüntülendi.
Enflasyona savaş açtı: Ekmeği 5 TL'ye indirdi
YAŞAM
400 Kez Görüntülendi.
Dronu gören leylek yumurtalarını saklamaya çalıştı
GÜNDEM
5441 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da köye inen ayı, arı kovanlarını parçaladı
GÜNDEM
4280 Kez Görüntülendi.
ÇAKÜ’de hülle atamalara itiraz eden genel sekretere tenzili rütbe!
GÜNDEM
220 Kez Görüntülendi.
Çankırı Konfederasyonu’ndan yeni başkanlara hayırlı olsun turu!
GÜNDEM
1022 Kez Görüntülendi.
Fransa’da ağır yaralanan Çankırılı işçi ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi!
ASAYİŞ
754 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da yanan evde kundaklama iddiası!