Kategoriler

Çankırı Postası

Çankırı AFAD pozitif hasta taşımaya başladı! Sağlık sistemi error verebilir...

Çankırı’da korona (covid 19) virüsü pozitif vaka sayılarında yaşanan artış sağlık sisteminde yoğunluğu artırdı.

ÇANKIRI POSTASI/ÖZEL: Çankırı’da korona (covid 19) virüsü pozitif vaka sayılarında yaşanan artış sağlık sisteminde yoğunluğu artırdı.

Pandemi ile mücadele eden Çankırı Devlet Hastanesinde 3 yataklı servis korona hastalarına ayrılırken, son günlerde artan vakalarla birlikte pandemi hastalarına ayrılan yataklı servis sayısı 4’e çıkarıldı. Çankırı Postası Haber Merkezimizin güvenilir sağlık kaynaklarından edindiği bilgilere göre; yoğun bakım ünitesinde kimi zamanlar durumu kötüleşen hastalara yer bile bulunamıyor. Yoğun bakımda olması gerekirken serviste ölen hastalar bile olduğu edinilen bilgiler arasında yer alıyor.

Öte yandan yataklı servislerde tedavi gören pozitif hastalardan iyileşme gösteren ve oksijen desteğine ihtiyacı kalmayan hastalar pozitif olmasına rağmen evlerine gönderiliyor. Servislerde yoğunluk düşürülmeye çalışılırken evden eve nakil birimi ekipleri hastaların nakline yetişemeyince Çankırı AFAD devreye girdi. Çankırı Devlet Hastanesinde durumu iyileşen pozitif hastalar, 5 gündür AFAD pozitif aracı ile tedavi sürücine evde devam etmek üzere evlerine naklediliyor.  

Sistem error vermeye başladı!

Çankırı’da vaka sayılarında yaşanan hızlı artış beraberinde sağlık sisteminin kapasitesinin üstünde hasta tedavisine yol açtı. Üstün gayret gösteren sağlık çalışanlarının cansiperane çalışmasına rağmen, vaka sayılarında artış bu şekilde devam ederse sağlık sistemi çökme aşamasına gelebilir. Şimdiden ek tedbirlerin alınması önem taşımakta. Çankırı Devlet Hastanesinde sağlık çalışanlarında pozitif vakalar da artış görülmeye başlandı. Pozitif hastaların tedavisiyle ilgilenen sağlık çalışanlarından ziyade hastane idarecilerinin korona virüse yakalanması dikkat çekti.

Yorumlar

Doğrucu 4 Yıl Önce

Sağlık müdürü odadan çıkmıyor diyorlar bu hastaneyi temizlik görevlilerimi yürütecek yoksa kayırdığı hemşireler mi

Yorumcu 4 Yıl Önce

Betül sen ne zaman covide geçicen? Dünkü memur Masa başında 25 yıllıklar covidde, Elbet kadrdende hakkımızı alacağız, belki bu hayatta, belki de ahirette. Ama söz, korkmadığınız o Allaha elinde sonunda hesap vereceksiniz.

Poyraz 4 Yıl Önce

Artık yetişemiyorlar ALLAH Yardımcımız olsun

Napcan adımı 4 Yıl Önce

Rabbim tüm sağlıkçılarımızın yardımcısı olsun acil serviste personeller öksürük pnlar bizden daha çok hastydı ama görevlerinin başındalardı çok duygulandım.dışardan davulun sesi hoş geliyor lütfn hastanelerde saygılı olun çlışnlara düyarlı olalım iişiniz olmadıkça hastaneye gitmeyin..

Korona İşsizi 4 Yıl Önce

Çok geç kalındı maalesef. Keşke doktor ve hemşirelerin hasta seçme şansları olsa. Maskeyi hava olsun diye koluna takan pozitifler için harcanan her saniye ziyandır.

Daha Fazla Haber
GÜNDEM
434 Kez Görüntülendi.
Karayollarında jeton yeni düştü! Tehlikeli yerlere bariyer takmak akıllarına geldi
GÜNDEM
1040 Kez Görüntülendi.
Enflasyona savaş açtı: Ekmeği 5 TL'ye indirdi
YAŞAM
303 Kez Görüntülendi.
Dronu gören leylek yumurtalarını saklamaya çalıştı
GÜNDEM
3835 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da köye inen ayı, arı kovanlarını parçaladı
GÜNDEM
3257 Kez Görüntülendi.
ÇAKÜ’de hülle atamalara itiraz eden genel sekretere tenzili rütbe!
GÜNDEM
200 Kez Görüntülendi.
Çankırı Konfederasyonu’ndan yeni başkanlara hayırlı olsun turu!
GÜNDEM
948 Kez Görüntülendi.
Fransa’da ağır yaralanan Çankırılı işçi ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi!
ASAYİŞ
725 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da yanan evde kundaklama iddiası!
ASAYİŞ
3205 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da bir genç otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu
SAĞLIK
1550 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da kadın doktor, düşük yapan hasta yakınının saldırısına uğradı