Kategoriler

Çankırı Postası

Çankırı’da velilerden yardımcı kitap tepkisi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanı sıra, öğrencilerden yardımcı kitap adı altında kaynak kitap istenmesi tepkilere neden oldu.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarda öğrencilere ücretsiz dağıtılan kitapların yanı sıra, öğrencilerden yardımcı kitap adı altında kaynak kitap istenmesi tepkilere neden oldu. Çankırı’da sosyal medyada çok sayıda veli tepkisini dile getiren paylaşımlarda bulundu. Veliler sadece bir öğrencinin yaklaşık 200-350 TL’yi bulan yardımcı kaynak ihtiyacının kendileri için ağır bir külfete dönüştüğünü ifade ediyorlar.

Ekonomik anlamda sıkıntı günler yaşanan velilerin sırtına yardımcı kitap yükü de bindi. Pandemi gölgesinde 2021-2022 eğitim-öğretim döneminin başlamasıyla birlikte veliler neredeyse her dersten yardımcı kitap isteyen öğretmenlerin talepleriyle karşılaştı. Öğretmenlerin bir kısmı kitap satıcısı ve kırtasiyeler ile anlaşarak farklı yayın evlerinin ders kitaplarını belirlerken, veliler ise öğretmenlerin söyledikleri yerlerden okul ve sınıf ismini vererek kitaplarını aldıkları öğrenildi. Bazı okullarda bu yardımcı materyaller üzerinden ders işlendiği, ödev verildiği ve dolayısıyla velilerin de bunları almaya mecbur bırakıldıkları belirlendi.

Milli Eğitim Bakanlığı, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne gönderdiği genelgede, yardımcı kitap adı altında veli ve öğrencilere kitap alınmasını yasaklamasına rağmen okulların açılması ile yasak dikkate alınmadı. Öğretmenlerin bir kısmı bakanlığın dağıttığı ders kitaplarının yetersiz olduğunu gerekçe göstererek kaynak kitap aldırıyor.

Bakanlığın dağıttığı kitapların yeterli hale getirilmesinin sağlanması gerektiğini vurgulayan veliler ve öğrenciler, kaynak kitap sorununa çözüm bulunmasını istedi.

Yorumlar

Pala 3 Yıl Önce

İstediğin kadar bağır çağır tepki ver at Üsküdarı çoktan geçti gitti 350 TL bugün

Daha Fazla Haber
YAŞAM
220 Kez Görüntülendi.
Dronu gören leylek yumurtalarını saklamaya çalıştı
GÜNDEM
1574 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da köye inen ayı, arı kovanlarını parçaladı
GÜNDEM
2060 Kez Görüntülendi.
ÇAKÜ’de hülle atamalara itiraz eden genel sekretere tenzili rütbe!
GÜNDEM
181 Kez Görüntülendi.
Çankırı Konfederasyonu’ndan yeni başkanlara hayırlı olsun turu!
GÜNDEM
862 Kez Görüntülendi.
Fransa’da ağır yaralanan Çankırılı işçi ambulans uçakla Türkiye’ye getirildi!
ASAYİŞ
606 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da yanan evde kundaklama iddiası!
ASAYİŞ
3080 Kez Görüntülendi.
Çankırı’da bir genç otomobilde silahla vurulmuş halde bulundu
SAĞLIK
1471 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da kadın doktor, düşük yapan hasta yakınının saldırısına uğradı
GÜNDEM
307 Kez Görüntülendi.
Çankırı'da 1 Mayıs İşçi Bayramı coşkuyla kutlandı!
ILGAZ
90 Kez Görüntülendi.
Ilgaz’da Erkek Kur’an Kursu Temeli Atıldı