Bugün artık, makine çağının birçok avantajlarını kullanmakla beraber, belki daha fazlasıyla muhtemel risklerine de katlanmak mecburiyetindeyiz. Söz konusu bu riskleri asgariye indirmenin kendi elimizde olduğu inancını taşıyorum.
Evet 15 Mart Dünya Tüketiciler günü! Ama bizim Çankırı olarak bir tüketici derneğimiz bile yok. Bilişim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün 15 Mart Dünya Tüketiciler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Tüketici Bilincinin Gelişimi ve Tüketici Hakları” konulu panel’e tüketici derneğimiz olmamasının eksikliği ile katılacağız. İnşallah bu panel İlimizde tüketici derneğinin kurulmasına vesile olur.
Sayın Valimiz Vahdettin ÖZCAN ve Bilişim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürümüz Şaban KÜÇÜKGÜMRAH katıldıkları her platformda Tüketici Derneği’nin kurulması için görüşlerini ifade etmektedirler. Fakat derneğin kurulmasında maddi ve manevi destek sağlayacağına inandığım Belediye Başkanımızdan ses çıkmıyor.
Bazı illerde kurulmuş olan tüketici derneklerinin yönetim kurullarına baktığımda genellikle bu işi avukat kardeşlerimiz yüklenmiş durumdadır. Sosyal projelerde yer alan Avukat Özer Arslankardeşimiz bu işi üstlenerek, İlimize tüketici derneğini kazandırabilir. En kısa zamanda Özer Bey’den cevap bekliyoruz.
DEVLET HASTANESİ- ACİL SERVİSİ
Yıllar önce çalıştığım kuruma şimdi rahmetli oldu bir davulcu amca gelmişti. Derdini anlattı O’na çözüm yollarını anlattım. Bana dedi ki ne olacak bu Çankırı’nın hali nasıl düzelecek dedi. O’na şunu söyledim; Çankırı’yı İl olmaktan çıkarıp İlçe yapacaksın ve Ankara’ya bağlayacaksın dedim. Çok haklısın dedi ve boynuma sarılmıştı bunu hiç unutamam.
29.02.2012 Çarşamba akşamı babam rahatsızlandı ve akşam 21:00 sularında Devlet Hastanesinde Acil’e giriş yaptık. Merkez nüfusu 70 bine dayanmış bir İl’de Devlet Hastanesi Acil Bölümünde yalnızca 1 tane Acil Doktoru var. Bu kadar insana 1 tane acil doktoru ne yapsın. İnsaf ya.. Sinirler gerilmiş hasta ve hasta yakınları bu memleketin sahibi yok mu diyorlar. Ak Parti’nin Çankırı yöneticilerine sesleniyorum, lütfen! halkın sesine kulak verin..
MÜSLÜMAN MAHALLESİNDE SALYONGOZ SATTIRMAYIN…
Herkes Sussun Mehdi Eker Bey Kızıyor
Doç. Dr. U. Usta ''Kırklareli'de aldığımız arazi üzerine önceleri inek ve keçilerin bulunduğu bir çiftlik kurma fikrimiz vardı. Ancak piyasa araştırması yaptığımızda bunun ekonomik getirisinin beklediğimizin altında kalması nedeniyle arayışlarımız sürerken, şirket ortaklarımızdan biri İtalya'da bir eşek çiftliğinin varlığını keşfetti. Biz de bunu hem internetten hem de piyasada araştırdık ve araziye 3,5 yıl önce eşek çiftliği kurmaya başladık.
Bugüne kadar 2,5 milyon lira harcadıklarını, 1,5 milyon lira daha harcayarak çiftliği tamamlamış olacağız. Proje bittiğinde 1000 eşek kapasiteli bir çiftlik kurmuş olacağız. Çiftliğimizde eşek sütünü elde ettikten sonra, amacımız sütü işleyerek kozmetik ürünler elde etmek..."
Türkiye’de bir ilki gerçekleştirecek olmaları nedeniyle bir çok güçlükle karşılaşmalarına rağmen hepsini bir bir aşamayı başardıklarını ifade eden Doç. Dr. Usta şunları kaydetti;
Ülkemizde eşekle ilgili damızlık ve süt üretimi ile ilgili bir mevzuat bulunmuyor. Mevzuat olmadığı için kayıt sistemi de, eşek sütü ve ürünleri ile ilgili bir düzenleme de yok. Bu konuda İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü aracılığı ile bakanlıkla temasa geçtik. Bu yeni sektör için henüz bir mevzuat oluşturulmamış olsa dahi, İl Müdürlüğünün girişimi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın talimatı ile en azından eşek çiftliğimizin tescilini sağlamış olduk.
Yorum sizin… Bu konuda lütfen yorumlarınızı bekliyorum.