banner306
banner198

Adrenalin tutkunlarının yeni rotası Ilgaz...

Türkiye’nin en uzun tek parçalı Zipline tesisi Ilgaz Yıldıztepe'de faaliyete girdi.

Adrenalin tutkunlarının yeni rotası Ilgaz...
banner145
Ilgaz turizmine önemli katkı sağlayacak Kaytel (Zipline) Tesisi, Vali Vahdettin Özcan tarafından doğa cenneti Ilgaz Yıldıztepe de açıldı. Adrenalin tutkunlarının ilgi göstermesi beklenen merkez, 530 metre uzunluğu ile Türkiye’nin en uzun tek parçalı Zipline tesisi olma özelliğini taşıyor.  

Kaytel Tesisi’nin Ilgaz Yıldıztepe’de gerçekleştirilen açılış törenine Vali Vahdettin Özcan ve eşi Leyla Özcan’ın yanı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, İl Emniyet Müdürü Cengiz Öztürk, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç, İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker, kaymakamlar, belediye başkanları, STK Temsilcileri ve Daire Amirleri katıldı.


Orman ve Su İşleri Bakanlığı 9. Bölge Müdürü Erdem Karaağaç “ Yıldıztepe Turizm Bölgesi içerisinde yer alan bu alanda 938 bin tl yatırım yapılarak 175 m2 kullanım alanı olan bir adet kır kahvesi ve Türkiye’nin en uzun tek parçalı 530 mt. uzunluğunda çift hat Kaytel (Zipline) ve alanın 1. etap elektrik işleri tamamlanmıştır. Ayrıca ahşap piknik masası, mangal ve yangın söndürme tankeri alınarak alana yerleştirilmiş ve çevre düzenleme işlerine devam edilmiştir." dedi.

Vali Vahdettin Özcan ise yaptığı konuşmada, “Tabiat Parkı ilan edildiğinde bu noktaya gelebilir miyiz? Hakikaten bizim için bir muammaydı. Ama kıymetli bölge müdürümüzün önemli gayretleri oldu. Ben bu kır lokantasını ilk defa görüyorum. Bu aşamaya gelmişiz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Bu Kaytelin hem Ilgaz Dağı’na hem de Yıldıztepe’ye değer katacağına inanıyorum. Şimdi hep birlikte deneyeceğiz. Türkiye’nin 3. Kaytelini ilimize kazandırmakla onur duyuyoruz” dedi.

Yüksek bir noktadan alçak bir noktaya çekilmiş halat vasıtası ile özel giysi ve emniyet kemerlerini giyerek kendi ağırlığınızla yerçekimi yardımıyla kayma aktivitesi olarak bilinen aktivite, adrenalin tutkunları için cazibe merkezi olması hedefleniyor.  



Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Ocak 2018, 16:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304