banner306
banner198

Ilgaz Yıldıztepe’de diplomatlar yarıştı!

Ilgaz dağı Yıldıztepe Turizm Merkezi, Uluslararası Diplomatik Kayak Yarışına ev sahipliği yaptı.

Ilgaz Yıldıztepe’de diplomatlar yarıştı!
banner145

Çankırı’nın Ilgaz ilçesi Yıldıztepe Kış Sporları ve Turizm Merkezi, Uluslararası Diplomatik Kayak Yarışına ev sahipliği yaptı.

Dışişleri Bakanlığı koordinesinde Çekya Büyükeçiliği, Ilgaz Kaymakamlığı ve Ilgaz Belediyesi işbirliğinde düzenlenen diplomatik kayak yarışı organizasyona Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk ev sahipliği yaptı. Dikmen Pistinin bir kısmında oluşturulan yarış pistine 12 ülkeden diplomat ve aileleri ile sporculardan oluşan 51 kişi katıldı. Ilgazlı yerel kayıkçılarında katıldığı yarışmalar Alp disiplini dalında, 8 ayrı kategoride gerçekleştirildi.

Organizasyon hakkında haber merkezimize açıklamada bulunan Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, önümüzdeki yıldan itibaren geleneksel hale getirmeyi planladıkları Ilgaz Yıldıztepe Kayak Şampiyonasını hayat geçirecekleri müjdesini verdi. Başkan Öztürk, “Ilgaz'ımız için önemli bir organizasyon olan bu tür programları ileride daha fazla gerçekleştirecek, Ilgaz'ımızın güzelliklerini dünyaya tanıtacağız” şeklinde konuştu.

Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Hervé Magro, “ Diplomat olarak Türk halkıyla da ilgileniyoruz. Sayın Çek Cumhuriyeti Büyükelçisi Pavel ile böyle bir organizasyon gerçekleştirmek istedik. Böyle bir organizasyonla Türk halkına diplomat olarak yakınız mesajı göstermek istedik.

Ilgaz’ın doğasını çok iyi bulduğunu belirten Magro, “Bu sene biraz az kar var. Ama belediye olarak çok çaba gösterdiler. Onlara da çok teşekkür ediyoruz. İnşallah organizasyonun devamı gelecek. İlk organizasyonlar zor ama her sene bir şeyler yapacağız. Ilgaz halkına teşekkür ediyoruz.”dedi.

Konuşmaların ardından 6 kategoride toplam 51 yarışmacı arasından dereceye girenlere ödülleri verildi. Dereceye giren sporcular, Dışişleri Bakanlığı'nca da ödüllendirildi. Ayrıca, Dışişleri Bakanlığı Protokol Genel Müdürü Büyükelçi Ahmet Başar Şen de Çekya'nın Ankara Büyükelçisi Pavel Vacek'e teşekkür plaketi sundu. Yarışmada birinci gelen sporculara ödülleri Çankırı Valisi Abdullah Ayaz, Çankırı Milletvekili Salim Çivitcioğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 02 Mart 2021, 12:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304