banner198

Ilgaz’a 8 milyon liralık asfalt yatırımı!

Ilgaz'da, 40 km’lik temelli sıcak asfalt yapımı devam ediyor.

Ilgaz’a 8 milyon liralık asfalt yatırımı!
banner145

Ilgaz'da, 40 km’lik temelli sıcak asfalt yapımı devam ediyor.

Ilgaz Belediyesi, 2019 yılında başlattığı sıcak asfalt, kaldırım, orta refüj ve bordür çalışmasına hız verdi.

2020 yılında Pandemi ve Covid-19 salgınının etkileri sebebiyle hızı yavaşlayan çalışmalar aşılama süreci ve pandemi yasaklarının ortadan kalkmasıyla ivme kazandı.

Kastamonu yolu girişinden başlayan asfaltlama çalışmaları İstanbul Yolu çıkışına kadar sürdürülecek. Bu alana Ilgaz Çarşı içi de eklenecek. Ayrıca Ilgaz eski Ziraat bankasından yine Yukarı Mahallede bulunan Belediye su deposuna kadar olan kesim de asfaltlamaya dahil edildi.

Kırk kilometre temelli sıcak asfalt hedefinin yaklaşık 6,5 km.’lik 8 milyon TL maliyetli etabında çalışmalara başlandı. Söz konusu yol üzerinde daha önceden Ilgaz Belediyesinin su hatlarını yenilediği ve altyapı çalışmalarını tamamladığı ve sonrasında sıcak asfalta geçildiği de gelen bilgiler arasında.

Konuya çok önem veren Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk’ün 'Altyapısı tamamlanmayan hiçbir yerin üst yapısını yapmıyoruz. Önce altyapıyı tamamlıyor, sonra üst yapıyı yapıyoruz.' ifadesi de konuyla ilgili yapılan açıklamalar arasında.

Ilgaz Belediyesi, 2019 yılında ilk olarak Şehit Cemil Çelik Cad. üzerinde sıcak asfalt çalışmaları kaldırım, orta refüj ve bordür çalışmasını başlatarak tamamlanmıştı.

vip

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Haziran 2021, 13:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER