banner198

Ilgazlı gençlere Çanakkale ruhu yerinde aşılanıyor

Ilgaz Belediyesi, ortaokul son sınıf öğrencilerine İstanbul ve Çanakkale Gezisi düzenlendi.

Ilgazlı gençlere Çanakkale ruhu yerinde aşılanıyor
banner145

Ilgazlı gençlere Çanakkale ruhu yerinde aşılanıyor

Ilgaz Belediyesi, ortaokul son sınıf öğrencilerine İstanbul ve Çanakkale Gezisi düzenlendi. İstanbul’a ulaşan 80 kişilik kafileyi, Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, Ayasofya cami önünde karşıladı.

Belediye Başkanı Mehmed Öztürk,  ortaokuldan mezun olan öğrencileri, İstanbul ve Çanakkale turuyla ödüllendirerek genç nesillere tarih ve kültür bilinci aşılıyor.

Ilgaz’da başkan Öztürk’ün, gençlere tarih bilincini kazandırmak, vatan sevgisini aşılamak ve milli benlik duygusunu artırmak gayesiyle iki yıl önce başlattığı tarih ve kültür gezileri projesine bu yıl da devam edildi.

Ecdadın göstermiş olduğu fedakarlıkları ve vatan savunması uğrunda çekilen sıkıntıları yerinde görecek öğrenciler,  öncelikle İstanbul’un tarihi ve turistik mekanlarını gezecekler.  Gemiyle boğaz turu da yapacak olan gençler daha sonra Çanakkale’ye hareket ederek 57. Piyade Alayı, Conkbayırı, Simülasyon Merkezi ve Şehitler Abidesi'ni gezerek profesyonel rehberlerden Çanakkale Savaşları ve bölge hakkında bilgi alacaklar.

Gençlerin ulaşım, konaklama ve cep harçlıklarına kadar her ayrıntının planlandığı gezi hakkında düşüncelerini aktaran Öztürk, “Bir milletin en büyük övünç kaynağı tarihidir. Tarihine sahip çıkmayan bir millet her şeyini kaybetmiş demektir. Teknoloji çağında büyük bir dezenformasyon ve batı kültürünün etkisinde kalan gençlerimizi korumanın temeli milli bilincimizi artırmaktan geçmektedir. Bizler; İstanbul’un fethiyle birlikte bir çağ açıp bir çağ kapatan, milli mücadelede Anadolu topraklarını şehit kanları ile sulayan ama düşmana teslim etmeyen bir neslin evlatlarıyız. Ecdadınızın bize bıraktığı mirası gelecek kuşaklara aktarmak en büyük hedefimiz olmuştur” dedi. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 12 Haziran 2022, 00:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER