banner198

Öztürk: 2021 Ilgaz için inşaat yılı olacak!

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 2021 yılının Ilgaz için bir inşaat yılı olacağını duyurdu.

Öztürk: 2021 Ilgaz için inşaat yılı olacak!
banner145

Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk 2021 yılının Ilgaz için bir inşaat yılı olacağını duyurdu.

AK Partili Ilgaz Belediye Başkanı Mehmed Öztürk, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde, yerel ve ulusal basın mensuplarıyla Yıldıztepe Turizm Merkezinde bir araya geldi.

Ilgaz ilçesinde; Kastamonu girişinden Sanayi çıkışına kadar olan 5 kilometrelik ana bağlantı yolunda bütün alt yapı çalışmalarının tamamladığını ifade eden Öztürk, olmazı başararak Karayolları Bölge Müdürlüğüne bağlı olan karayolu ağında gerekli izinleri alarak bu çalışmayı tamamladıklarını anlattı.

Ilgaz sıcak asfaltla bizim dönemimizde tanıştı –

Ilgaz’ın sıcak asfaltla kendi döneminde tanıştığını ifade eden Öztürk, “Ilgaz bizim dönemimizde sıcak asfaltla tanıştı. Ilgaz’a 5 km’lik Finişer makinesi ile 15 santimetre kalınlığında asfalt attık” dedi. Göreve gelir gelmez Ilgaz’da tarım alanı Akan mevkiinde temizleme çalışmalarıyla 700 dönümlük alanı sulu tarıma kazandırdığını dikkat çeken Öztürk, bunun yanında Ilgaz’ın büyük bir bölümünde 170 bin metrekare kaldırım, yol ve bordür taşı döşeme çalışmalarının tamamlandığını belirtti.

Kılıçdaroğlu’na çeşme göndermesi-

Başkan Öztürk, şişeleme suyu kalitesindeki Ilgaz’a özgü HIŞHIŞ suyunu mahallere getirdiklerinin altını çizdiği konuşmasında,  “Kemal Kılıçdaroğlu, bir çeşme açılışı yaptı. Ben bundan Ilgaz'a 13 tane yaptım, biz açılışta yapmadık.” dedi.

Göreve geldiği günden itibaren Ilgaz ilçesinin çehresini değiştirdiklerine dikkat çeken Öztürk, Ilgaz ilçesine mahalle çeşmelerini geri getirdiklerini vurgulayarak CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na çeşme göndermesinde bulundu.

Öztürk, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun çeşme açılışı yapmasını eleştirdiği konuşmasında; “ Kemal Kılıçdaroğlu bir çeşme açılışı yaptı. Ben bundan Ilgaz’a 13 tane yaptım, biz açılışta yapmadık. Çeşmelerin alt yapısını kurmak için Ilgaz içinde15 kilometre yol bozdum. Her mahalleye hışhış suyunu getirdik. İnsanlarımız şişeleme kalitesinde suyu mahallesinden doldurup geliyor. Çankırı’dan dahi gelen var.” diye konuştu.

Ilgaz’ın Davos olacağı söylemine cevap –

AK Parti Grup Başkanvekili ve Çankırı Milletvekili M. Emin Akbaşoğlu’nun “Ilgaz Davos olacak” söylemlerine inanmadığını ifade eden Öztürk, “Ben Mehmet Öztürk olarak Davos olacağına inanmıyorum. Doruk’ta otel ile bin 500 kişilik konferans salonu yapılacağına da inanmıyorum. İçişleri Bakanlığı tarafından oraya 300 yataklı Vilayet Evi yapılması için çalışıyoruz. Biz Belediye olarak pistleri geliştireceğiz. Doruk’ta yıllardır inşaat halinde bekletildikten sonra yıkılan PTT binasının yerinin tahsisini aldık, kafeterya yapacağız” şeklinde konuştu.

Ilgaz'a, belediye binası ve çevresindeki alanı kamulaştırarak, altında iki kat otopark bulunan bir meydan kazandıracakları projeyi duyuran Öztürk, Ziraat Bankasına ait eski binanın (arsası ile birlikte) ve Ilgaz sanayi sitesi karşısındaki arsayla birlikte toplam büyüklüğü 28 bin metrekare olan imarlı arsaların Ilgaz Belediyesine kazandırıldığını belirtti.

Ilgaz Yıldıztepe Turizm Merkezinde bütün işletmelerin tahsislerini aldıklarını ve Ilgaz dağını sadece kış turizmine değil, yaz turizmine de açacaklarını aktaran Öztürk, Ilgaz’da Pazar Çayı’nın devrez vadisine kadar olan 5 km’lik alanını ıslah edeceklerini ve bu çayı bisiklet yolu, yürüme yolu ile araç geçişi sağlanacak bir yolun yapılacağını dile getirdi.

“Ulupınar Mahallesinde Gavur Hanı olarak bilinen ve 20 yıl önce yıkılmış han’ın aslına uygun olarak yeniden yapılacağını bildiren Öztürk,  bu han’ın alt tarafının dükkanlarla bir çarşı görünümüne kazandırılmasını; üst tarafında ise otel olarak kullanılacağını, bu hanın yanında bulunan tarihi hamamın restore edileceğini, hamama 50 metrekarelik küçük bir havuz da ekleneceğini vurguladı.

Ilgaz’a eski cezaevi binasının adalet bakanlığından alınarak yıkılıp yerine modern bir İtfaiye ve Garaj Amirliği binası kazandırdıklarını söyleyen Öztürk, Dibek çayırı denilen mevkiinde iki adet böbrek şeklinde göl yapılmakta olduğunu ve bu göllerin tamamlanma aşamasında olduğu, buranın rekreasyon alanı olarak hizmet vereceğini kamuoyu ile paylaştı.

İki yıllık çalışmaları ve gelecekteki projelerinden bahseden Başkan Öztürk, Ilgaz’a toplamda 40 milyonluk yatırım yapıldığını, sosyal ve eğitim projelerinden, Ilgaz’a yönelik gelişim stratejilerinden ve Yıldıztepe Turizm Merkezinden bahsetti.

Sosyal Belediyecilik açısından da projelerinden bahseden Öztürk; “Ilgaz’da tüm öğrencilere kışlık bot ve mont yardımı yapıldığını, pandemi sürecinde işadamları ile Ilgaz halkının buluşturacak, Ilgaz halkına özellikle esnaflara maddi yardımların yapıldığını sözlerine ekledi.

Kahvaltıya Belediye Meclis üyeleri İsmail Demirci ve Ertuğrul Karabıyık da katıldı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2021, 13:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
Ilgazlı
Ilgazlı - 3 yıl Önce

Bayramören’e , Yapraklı’ya , Eldivan’a gelecek olan TOKİ Ilgaz’a neden gelmiyor ?

SIRADAKİ HABER