banner198

Yıldıztepe’de kaçak Tur denetimleri artıyor

Kış Turizmin göz bebeği Ilgaz Yıldıztepe Turizm Merkezinde kaçak yollarla tur getiren firmalara yönelik denetimler sıklaştı.

Yıldıztepe’de kaçak Tur denetimleri artıyor
banner145

Kış Turizmin denilince en önemli yerlerinin başında gelen Ilgaz Yıldıztepe Turizm Merkezinde kaçak yollarla tur getiren firmalara yönelik denetimler sıklaştı.

Kültür ve Turizm Bakanlığından İşletme Belgesi almadan kaçak yollarla tur getirmeye çalışan firmalara yönelik Aralık ayında başlatılan denetim uygulamaları hız kesmeden devam ediyor.

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün desteğinde Türkiye Seyahat Acentaları Birliği Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Denetim Uzmanları, kış turizminin odak noktası olan Çankırı Ilgaz Yıldıztepe hafta sonları Ankara’dan kayak yapmaya gelen Yıldıztepe Turizm Merkezinde tur taşıtlarına yönelik denetimler gerçekleştiriyor. Yapılan denetimlerde kaçak Tur yapan firmaları tespit edilerek haklarında cezai işlem uygulanıyor.

Bu hafta sonu; Yıldıztepe Turizm Merkezinde yapılan uygulamalar daha sonra Ilgaz Dağı Milli Parkında da devam etti. Denetimlerde 10'un üzerinde firmanın kaçak tur yaptığı tespit edilerek haklarında yasal işlemler başlatıldı.

Hizmet altığınız firmayı araştırın –

Konu ile ilgili olarak açıklamalarda bulunan TÜRSAB Orta Anadolu Bölge Temsil Kurulu Denetim Uzmanı Muhammed İsa Balcı, ''Turizm amacıyla turlara katılıp buralara gelen vatandaşlarımıza uyarılarda bulunarak, turizm “hizmet satın almaktır” Vatandaşlarımız hizmeti ve satın aldığı firmayı araştırarak TÜRSAB’a üye olup olmadığını bilmeli ve bu güvence ile gezilerine katılmalıdır. Katılacakları turlar için Türkiye Seyahat Acentaları Birliğinden firmaları teyit ettirebilir ve gönül rahatlığı ile gezilere katılabilirler” dedi.

Yolcuların şüphelendikleri bir durum gördükleri zaman bölge müdürlüğüne ihbarda bulunarak  kendilerine yardımcı olmalarını isteyen Balcı, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği olarak Türkiye genelinde büyük bir denetim departmanı kurulduğunu ve bu tarz kaçak faaliyetleri durdurana kadar denetimlerin aralıksız devam edeceğini belirtti.

Çankırı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne destekleri için teşekkür ederek açıklamalarına devam eden Balcı, Vatandaşların bir kayak merkezi için bulabileceği bütün güzelliklerin Yıldıztepe’de olduğunu vurguladı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 21 Ocak 2020, 02:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER