Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde final heyecanı yaşanırken, Pençe-Kilit Harekât bölgesinden gelen acı haber Edirne Sarayiçi Er Meydanı'na hüzne boğdu.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit Harekât bölgesinde bir mağarada sürdürülen arama-tarama faaliyeti sırasında 19 personelin metan gazına maruz kaldığını, yapılan tüm müdahalelere rağmen 5 askerin şehit olduğunu duyurdu.

Acı haberin Kırkpınar’a ulaşmasıyla birlikte organizasyon komitesi, geleneksel olarak güreşlere eşlik eden davul ve zurnaların çalınmasını durdurdu. Er meydanında sessizlik hâkim oldu.

Finale yükselen pehlivanlar Feyzullah Aktürk ile Orhan Okulu’nun mücadele öncesi yapılan takdim merasiminde cazgırlar, şehitlerimiz için saygı duruşuna davet etti. Ardından hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

O sırada devam eden başaltı ve büyük orta boy final güreşleri de durduruldu. Güreşçiler saygı duruşuna ve İstiklal Marşı’na eşlik etti.

Çankırı Karatekin Üniversitesinde haksız görevlendirme son buldu Çankırı Karatekin Üniversitesinde haksız görevlendirme son buldu

Tribünleri dolduran güreş severler ise hep bir ağızdan “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” sloganları attı.

Editör: Ercan Şeker