banner198

Ali Özen: Belediye Başkanları işçisine çavuşluk yapmak yerine hizmet peşinde koşmalı

AK Parti Korgun Belediye Başkanı Ali Özen, “Korgun halkı aradığı vizyonda bir belediye başkanını 20 yıldır bulamadı" dedi.

Ali Özen: Belediye Başkanları işçisine çavuşluk yapmak yerine hizmet peşinde koşmalı
banner145

AK Parti Korgun Belediye Başkanı Ali Özen, “Korgun halkı aradığı vizyonda bir belediye başkanını 20 yıldır bulamadı. Bizim belediye başkanları kendilerini belediyenin müdürü zannediyorlar. Belediye başkanı olmakla belediyeyi yönetmek çok farklı şeyleri. Belediye Başkanı nasıl olunur biz 5 yılda herkese göstereceğiz.” dedi.

Geçmişte AK Parti Gençlik Kolları Çankırı İl Başkanlığı ve AK Parti Korgun İlçe Başkanlığı yapan ve 2024 Yerel seçimlerinde AK Parti Korgun Belediye Başkan Adayı olan genç iş insanı Ali Özen, Çankırı Postası Seçim Özel canlı yayınında Korkun seçmeni ve kamuoyuna hem kendini hem seçildiği takdirde Korgun için hayata geçireceği projeleri anlattı.

2019 da kendi içimizdeki sıkıntılardan dolayı ben mevcut başkan H. Hüseyin Kozan’ı destekledim

Ali Özen 2019 yerel seçimlerinde Hasan Hüseyin’i neden desteklediği ile ilgili soruya şu cevabı verdi.

“Ben 2019 yerel seçimlerinde parti içinde kendi aramızdaki sıkıntılardan dolayı ben mevcut başkan H. Hüseyin Kozan’ın seçimi kazanması için çalıştım. Bu zamana kadar da çalışmalarında destek oldum. Şimdi artık Korgun’a kendi hizmet etme zamanımızın geldiğini düşündüğümüz için aday olduk. Hasan başkanın bıraktığı yerden hizmete devam edeceğiz. Şunu da söyleyeyim. Seçim biter kim kazanırsa biz yine Korgun için kazanan başkanın yanında olur ve Korgun’a hizmet etmeye devam ederiz.”

Belediye Başkanları temizlik işçisine çavuşluk yapmak yerine hizmet peşinde koşmalı

Korgun’da Belediye başkanlarının vizyonunun sabah makine parkında iş bölümü, temizlik işçileri sokakları süpürmüş mü, Hasan emmiye kepçe lazım halledeyim, anons yapılmış mı dan öteye geçemediğini söyleyen Ali Özen, “ Bizim Belediye Başkanlarımız başkanlığı temizlik işçisine çavuşluk yapmak olarak görüyor. Bu vizyon Korgun’u bir adım öteye götürmez. Belediye Başkanının görevi işi profesyonellere bırakıp koordinasyonu sağlamak, onlara gerekli bütçe ve altyapı desteğini sağladıktan sonra da olmayan iş için hesap sorabilmektir.  Yani hizmet noktasında da görüyoruz ki belediye başkanı kendi yapması gereken asli işleri ortaya bir vizyon koymuş gibi bir başarıymış gibi anlatıyor. Başarı nasıl olur. Yatırım ile olur. Üniversite getir, nüfusu artır başarı var de. Bir kere bizim ilçe girişimiz köy girişi gibi karanlık.  Vizyon ilk buradan başlamalı. “ ifadelerini kullandı.

Korgun nüfusunu artırmak için konut sorununu çözüp OSB’de çalışan 1450 kişiyi ilçede ikamet ettirmemiz şart

Korgun OSB’de çalışan 1450 kişiden sadece 200 kişi Korgun’da ikamet ettiğini ve bunun Korgun için büyük bir kayıp olduğunun altını çizen Ali Özen, “ Korgun’da işsizlik yok ama büyük bir konut sorunu var. Bizim OSB’de çalışan 1450 kişiden sadece 200 kişi Korgun’da yaşıyor onunda 150 si Korgun gençleri 50 kişi yapancı. Yani biz Korgun’da para kazanan kişileri konut sorunu olduğu için Korgun’da tutamıyoruz. Bizim Konut hamlesi yaparken en büyük avantajımız TOKİ olacak. 2019 yılında Kozan’ın en büyük vaadi dağı taşı göster gelir TOKİ ev yapar idi. 5 yıldır Korgun’a TOKİ gelmedi.  Korgun’un en gözde yerleri TOKİ’ye verildi ama TOKİ 5 yılda maalesef TOKİ gelmedi. İşte biz bu konut sorununu aşıp nüfusu artırır ve bu doğal olarak Korgun’u geliştireceğiz. Biz görüşmelerimizi yaptık. 5 yıl içerisinde 100 + 300 konut sözü aldık ve bunu mutlaka yapacağız.

Korgun’da yaklaşık 150 aile hayvancılık yapıyor

Tarım ve Hayvancılık konusuna da değinen AK Parti Korgun Belediye Başkan Adayı Ali Özen şunları söyledi.

“Korgun’un 22. Bin dönüm sulanabilir arazisi var. Tarım ve hayvancılık Korgun’un olmazsa olmazıdır. Hayvancılık anlamında zaten birçok işletme ilçe dışına çıktılar. Kalanları da biz geldiğimizde koordineli bir şekilde yer göstererek uygun yerlere taşıyacağız. Korgun’da yaklaşık 150 aile var hayvancılık yapan. Biz bu aileler için TOKİ marifetiyle onlara uygun yer bulup yarı açık mandıra usulü yerler yapıp işletme sahiplerini buraya yerleştireceğiz.  Ayrıca bu projeyi geliştirip çeşitli alanlarda da geliştireceğiz. Örneğin bio gaz üretimi yapacağız. Hem istihdam hem ekonomiye katkı sağlayacağız. Ayrıca Korgun ovamızı yıllarca atıl geçirdik. Biz ilk olarak bu ovanın yollarını yapıp elektrik götüreceğiz. Yolu elektriği olan ova da her şey üretilecek ve bu ovaya hayvan girişini engelleyeceğiz. Üretimi destekleyip pazarlama konusunda yardım edeceğiz. Buradan da ilçeye para girişi ve üretim sağlayacağız. ”

Başkan olduklarından sporu, sporcuyu gençleri destekleyeceklerini söyleyen Ali Özen, Yeşil Korgun Sporu tekrar kurup profesyonel liglerde oynamayı hedeflediklerini söyledi.

Korgun’un ulaşımdan, konuta, spordan, tarıma, hayvancılığa, sosyal donatı eksikliğine kadar her şeyini bildiklerini söyleyen Başkan Adayı Ali Özen tüm bunları belli bir program ve vizyon ile 5 yıl içerisinde çözeceklerini vurguladı.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 20 Mart 2024, 14:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER