banner198

Ahilik Haftası Çankırı'da renkli etkinliklerle kutlandı

Ahilik ve Yaran geleneği kapsamında Çankırı'da her yıl geleneksel olan düzenlenen "Ahilik Haftası Yaran Kutlamalarının 32.'si yapıldı.

Ahilik Haftası Çankırı'da renkli etkinliklerle kutlandı
banner145

Türk kültürü içerisinde önemli bir yere sahip olan Ahilik ve Yaran geleneği kapsamında Çankırı'da her yıl geleneksel olan düzenlenen "Ahilik Haftası Yaran Kutlamalarının 32.'si yapıldı.

Etkinlikler kapsamında protokol üyeleri Büyük Camii’de sabah namazı sonrası esnaflarla birlikte kahvaltı yaptı. Kahvaltı sonrasında Çankırı Belediye Başkan Vekili Muhammed Yavuz İnci ve Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş’ı ziyaret eden Çankırı Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, Atatürk Anıtına çelenk koydu.

Kutlamalar kapsamında 100. Yıl Kültür Merkezi'nde program düzenlendi.

Vali Hamdi Bilge Aktaş, burada yaptığı konuşmada, ahiliğin ve yarenliğin kardeşlik ve dostluk demek olduğuna işaret etti.

İnsanın kendi kardeşini seçemediğini ancak dostunu seçebildiğini belirten Aktaş, "Çankırı'da böyle ahilik, yarenlik anlayışı olduğu için çok şanslıyız. Dostluğun, kardeşliğin tecelli ettiği yarenliğin ana unsuru ahlaktır. Bu kültürü sürdürdüğümüz ölçüde toplum içinde de huzura yansıyacağı kesindir. Bu nedenle yarenliği sonuna kadar destekleyeceğiz." diye konuştu.

Çankırı Belediye Başkan Vekili Muhammed Yavuz İnci de Ahilik ve Yaran geleneklerinin Çankırı'da aslı gibi yaşatıldığına vurgu yaptı.

Kış gecelerinde yaren ocaklarının yanmaya devam ettiğini dile getiren İnci, Ahilik kültürüne sahip çıkmak ve gelecek nesillere aktarmak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından yaran gösterisi gerçekleştirildi, yılın ahisi seçilen Sefer Tekmen'e şed kuşatıldı.

Programa, Çankırı Valisi Hamdi Bilge Aktaş, AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammed Emin Akbaşoğlu ve Salim Çivitcioğlu, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hakan Tunç, Belediye Başkan Vekili Muhammed Yavuz İnci, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Osman Karadeniz, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Program düzenlenen resim sergisinin ardından Büyük Camii önünde etli pilav ikramı ile sona erdi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2019, 02:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304