banner198

Büyük Cami Çevresi yeniden şekilleniyor!

Büyük Cami Çevresi Cephe Sağlıklaştırma Proje Çalışmaları başladı.

Büyük Cami Çevresi yeniden şekilleniyor!
banner145

Büyük Cami Çevresi Cephe Sağlıklaştırma Proje Çalışmaları başladı.

Çankırı Belediyesi, şehrin turizm kalbi olan Büyük Cami çevresindeki tarihi dokunun korunması amacı ile cephe sağlıklaştırma proje çalışmalarına başladı. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, tarihi dokusu gün yüzüne çıkartılacak bölgenin, mevcut iş yerlerinin de canlandırılarak Çankırı’nın turizm dinamiklerinden birisi haline getirileceğini ifade etti.  Esen, Çankırı’nın yakın tarihindeki yaşam alanlarında, gelenekseli modernize ederek turizm alanında önemli cazibe merkezleri oluşturma amacında olduklarını kaydetti.

Çankırı Belediyesi,  şehrin tarihi ve kültürel yönünü yansıtan eski Çankırı evlerini iyileştirme çalışmaları ile turizm ili kimliğine kavuşturmaya devam ediyor. Büyük Cami çevresindeki binaların cephe sağlıklaştırma proje ihalesinin 20 Eylül 2019 tarihinde gerçekleştirilmesinin ardından 14 Ekim 2019 tarihinde ise yer teslimi yapılarak proje çalışmalarına başlandı. Proje çalışmaları kapsamında; Büyük Cami çevresinde bulunan Manifaturacılar Caddesi, Sandıkçılar Sokak, Demirciler Sokak ve İmaret Caddesi arasında kalan bölgedeki tüm binaların yol cephelerinden görünen yüzeyleri ile çatılarının yapımı için proje hazırlanacağı bildirildi. Yüklenici firma tarafından mevcut durumu hazırlanan proje, Kültür ve Tabiat Varlıkları 1 Nolu Koruma Kurulu Bölge Müdürlüğünün onayına sunuldu.

Cephe sağlıklaştırma projelerinin hayata geçirilmesi ile kültürel mirasın zarar görmeden korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2020, 15:12
YORUM EKLE
YORUMLAR
İzleyici
İzleyici - 4 yıl Önce

Allah yardım etsin uzunyol yapıldı dünyanın parası harcandı ne oldu ne gelişti çankırı ya ne kattı burası yapılınca ne olacak çarşı aşağıya kaydı bikere ne yaparsanız yapın çok zor ama tabii yapılanın kötüsü ol az belki biraz daha temiz olur başkasına inanmıyorum

SIRADAKİ HABER

banner304