banner198

Çankırı Belediyesi Tarihi ve Turistik Mekânları Ziyarete Açtı

Çankırı Belediyesi, pandemi sürecinde ziyarete kapalı olan tüm tarihi ve turistik mekânların ziyarete açıldığını duyurdu.

Çankırı Belediyesi Tarihi ve Turistik Mekânları Ziyarete Açtı
banner145

Çankırı Belediyesi, pandemi sürecinde ziyarete kapalı olan tüm tarihi ve turistik mekânların ziyarete açıldığını duyurdu. Belediye bünyesinde yer alan Yer Altı Tuz Şehri, Buğday Pazarı (Hazımiye) ve Çivitçioğlu Medreseleri, Tarihi Çamaşırhane ile Ferit Akalın Radyo ve İletişim Evi, konuklarını ağırlamaya başladı.

Çankırı Belediyesi, pandemi süreci ile ilgili son alınan kararlar kapsamında normalleşme takvimini açıkladı. Salgın sebebi ile kapalı olan tarihi ve turistik mekânları ziyarete açan Çankırı Belediyesi, mekanların Kurban Bayramı’nın birinci günü hariç diğer günlerde de ziyarete açık olacağını bildirdi. Yer Altı Tuz Şehri 9.30-17.30, diğer mekânlar ise 9.00-18.00 saatleri arasında ziyaretçi kabul edecek. Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, uzun zamandır ziyarete kapalı olan mekânları tekrar hizmete açmaktan mutluluk duyduklarını belirterek “Bu süreç hepimiz için zordu. Kontrolü ve tedbiri elden bırakmadan normalleşme sürecini güzel yaşamak, tarihi ve turistik mekânlarımızı yeniden yaşayan mekânlara dönüştürmek istiyoruz. Bu süreçte özellikle Tuz Mağaramızın bulunduğu Yer Altı Tuz Şehrimizi şehir dışından ziyaret etmek isteyen vatandaşlarımızdan çok telefon aldık. Yeni bir karara kadar,  Bayramın birinci günü hariç, yerli ve yabancı tüm ziyaretçileri tarihi ve turistik mekânlarımızı görmeye davet ediyoruz.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 15 Temmuz 2021, 14:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER