banner198

Çankırı’da Tahtaköprü Grubu Dernekleşti!

Sosyal medyada Çankırı kültürü ağırlıklı paylaşımları ile tanınan Tahtaköprü Grubu resmi dernek statüsü kazandı.

Çankırı’da Tahtaköprü Grubu Dernekleşti!
banner145

Sosyal medyada Çankırı kültürü ağırlıklı paylaşımları ile tanınan Tahtaköprü Grubu resmi dernek statüsü kazandı.

İlimizde yeni kurulan Tahtaköprü Derneği Başkanı Mehmet Hallaç bir basın açıklaması yaparak Tahtaköprü Derneği ve amaçları ile ilgili bilgi verdi.                                 

Dernek Başkanı Mehmet Hallaç şunları ifade etti: “Büyük Önder Atatürk’e göre “Millet, aynı kültürden insanların oluşturduğu toplumdur”. Demek ki, “milli kültür”, bir devleti ayakta tutan unsurların en önemlisidir. Çünkü milli kültür oluştuğunda ortaya millet çıkar. Millet ise mutlaka bir devlet oluşturur. Dünya tarihine baktığımızda, milli kültüre sahip olmanın önemi daha iyi anlaşılır.

Tarihe göz atıldığında, milli kültüre sahip milletlerin her türlü zorluğa karşı varlıklarını korudukları görülecektir.

Bu nedenle milli kültür değerlerimizin korunması gerekir. Kültür kaybı bir milletin tarih sahnesinden çekilmesi ve ideallerinden vazgeçmesi demektir.

Milli kültürümüze her Türk vatandaşı olarak sahip çıkmalıyız. Çünkü bizi biz yapan milli kültürümüzdür. Milli kültürümüz unutulur ise bir milletin benliği de yok olup gitmiş olur.

On yıl önce sosyal medyada Çankırı tarih ve kültürünü yaşatmak,  gelecek nesillere aktarmak amacıyla Metin Yılmaz Bey tarafından kurulan Tahtaköprü sayfası yaklaşık 21.000 hemşerimiz tarafından büyük bir ilgi ile takip edilmektedir.

 İki yıldır yaptığımız görüşmeler sonucunda Çankırı tarih ve kültürüne katkı sağlamak amacıyla Tahtaköprü adında dernek kurulmasına karar verilmiştir. 23 Aralık 2023 tarihi itibariyle derneğimizin kuruluşu onaylanmıştır. 1 Ocak 2023 itibariyle Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun yüzüncü yılında derneğimize üyelik kayıtları başlayacaktır.

Sıla-i rahim hısım akrabayı ziyaret etmek ve onlarla görüşmek ve mektuplaşmak; alakayı devam ettirmek akrabanın kusurlarını affetmektir. Sıla-i rahimin hükmü vaciptir. Alimler, akrabalık bağını gözetmenin vacip, bu bağı kesmenin haram olduğu kabul etmiştir. Memleket hasreti duyan hemşerilerimiz arasındaki bağı kuvvetlendirmek, tüm Çankırılıların ortak noktası olmak, geçmişten günümüze Çankırı’yı anlatmak ve yaşamak için sizleri derneğimiz çalışmalarını takip etmeye davet ediyoruz.

Çankırı’ya VEFA borcum var,

Çankırı için söyleyecek SÖZÜM var,

Çankırı tarih ve kültürüne sahip çıkıp, gelecek nesillere aktarmak istiyorum diyenleri,

Çankırı ortak paydasında buluşmak için derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2022, 14:17
YORUM EKLE
YORUMLAR
Sabri Karataş
Sabri Karataş - 1 yıl Önce

Allah hayırlı, uğurlu eylesin. Bu ekip sağlam, inşAllah güzel faaliyetlere imza atar.

SIRADAKİ HABER