banner306
banner198

ÇAYASAD Kültür ve Sanat Fetivali Hafta Sonu Başlıyor

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği ÇAYASAD’ın düzenlemiş olduğu “Butik Kültür ve Sanat Festivali hafta sonu başlıyor.

ÇAYASAD Kültür ve Sanat Fetivali Hafta Sonu Başlıyor
banner145

Çankırı Yazarlar ve Sanatçılar Derneği ÇAYASAD’ın düzenlemiş olduğu “Butik Kültür ve Sanat Festivali hafta sonu başlıyor. 

ÇAYASAD’ın dördüncüsünü düzenlemiş olduğu festival 30 Eylül- 2 Ekim 2022 tarihlerinde gerçekleştirilecek.  Festival çerçevesinde Çankırılı yazar Figen Yaman Coşar mezun olduğu okulun öğrencileri ile buluşarak masallar dünyasında “ demirden kale” ye girişi anlatacak.

Öykü atölye çalınası –

Yine ortaöğretim öğrencilerden edebiyata ilgi duyan öğrencilerle iki genç öykü yazarı buluşacak ve bir öykünün yazım aşaması üzerinde atölye çalışması yapılacak. Öyküde zaman, kurgu ve dil gibi öykünün ana unsurları ele alınacak.

Bir yıl boyunca sürecek roman okumaları açılışı -

Ankara, Manisa, Eskişehir ve Çankırı’dan katılımcılarla edebiyat buluşmaları gerçekleştirilip bir yıllık sürecek roman okumalarının açılışı gerçekleştirilecek.  Yerli ve yabancı yazarların eserlerinden oluşan romanların değerlendirmelerinin yapılacağı ilk toplantıda yakın zamanda kaybedilen Rasim Özdenören’in“Gül Yetiştiren Adam” isimli eseri değerlendirilecek.

Karatekin Parkında Sokak resim sanatı ve sokak müziği dinletisi -

Yine bu kapsamda iki gün boyunca Karatekin Parkında Sokak resim sanatı ve sokak müziği dinletisi gerçekleştirilecek. Festival kapsamında Hz.Mevlanın doğum gününde Çankırı Mevlevihanesinde “Çankırıda Tasavvufi Hayat” konulu birde konferans verilecek.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan ÇAYASAD Başkanı Murat Yıldırım “Çankırı kültür ve sanat hayatına önemli katkılar sunan ÇAYASAD düzenlediği bu butik festivalle de katkı sunmaya devam etmektedir.  Edebiyat ve sanata ilgi duyan hemşeri ve misafirlerimiz ile gerçekleştireceğimiz festivalimiz üç gün sürecektir.  Özel ilgi gruplarından oluşan etkinliklerimize şehir dışından pek çok misafir katılacağı gibi üç de yazarımız katılacaktır. Festivalimizin ilimize artı değer katacağına inanıyor, bu çalışmayı gerçekleştiren yönetim kurulu üyelerimize ve belediye başkanımıza katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 28 Eylül 2022, 20:53
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304