banner198

Çerkeş'te Festival coşkusu

Çerkeş 14. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali 20 bine yakın vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti.

banner145

Çerkeş 14. Kültür Hayvancılık ve Bal Festivali 20 bine yakın vatandaşımızın katılımı ile gerçekleşti.

Çerkeş kültürü ve yöresel zenginliklerini tanıtmak amacı ile bu yıl  14. düzenlenen Çerkeş Kültür Festivaline on binlerce kişi katıldı. Çerkeş Kent Meydanı ve meydanın etrafı tamamıyla doldu taştı. Bölgenin en büyük festivalinde yaklaşık 20 bin vatandaşımız festival coşkusunu doyasıya yaşadı.

Saat 15:00 de Hükümet Konağı Önündeki Atatürk Anıtına, Çerkeş Belediye Başkanı Hasan Sopacı tarafından Festival Çelenginin koyulması ve Mehteran eşliğinde Kent Meydanına Festival yürüyüşü ile başlayan Festival, Çerkeş Kent meydanında gece saat 24:00 e kadar devam etti.

Çerkeş Kent Meydanına kurulan dev sahne de Çerkeş yöresel halk oyunları gösterisi, Çerkeş kına kutlamasının canlandırılması, Simental ırkı düve ve buzağı yarışmasında, Çerkeş Yemekleri yarışmasında ve dünyaca ünlü Çerkeş Balı yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi, Festival öncesi Çerkeş Belediyesi tarafından sünnet ettirilen çocuklara hediyelerinin verilmesi ve  halk yemeği ikramı ile son bulan gündüz etkinliklerinin ardından akşam saat 19:30 da festival konserinde Mustafa Taş ve Merve Özbey sahne aldı.  Konser sonunda 10 dakikalık havai fişek gösterisi yapıldı. 

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2018, 03:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner304