banner198

Çerkez Mutfağının Dillere Destan Yemekleri

Muhteşem yemekleri ile ünlü olan Çerkez mutfağının en nefis yemeklerini sizler için araştırdık. Gayet kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu yemekleri denemeye hazır mısınız?

Çerkez Mutfağının Dillere Destan Yemekleri
banner145

Çerkez Mutfağının Dillere Destan Yemekleri

Muhteşem yemekleri ile ünlü olan Çerkez mutfağının en nefis yemeklerini sizler için araştırdık. Gayet kolay bir şekilde yapabileceğiniz bu yemekleri denemeye hazır mısınız? O halde buyurun listemize!

  • Gubate

Yemek aralarında ya da 5 çayının yanında tüketebileceğiniz gubate, bildiğimiz poğaçanın çok farklı bir versiyonu diyebiliriz. Eğer siz de poğaça lezzetine Çerkez mutfağının yorumunu katmak isterseniz bu lezzeti hemen deneyin. Çocukların da severek tükettiği bir lezzet olduğu bilmeyenler için aktaralım!

  • Çerkez Tavuğu

Daha önce duymamış olamazsınız. Çünkü Çerkez tavuğu herkes tarafından bilinen yemek çeşitlerinden biridir. Alışılagelmiş yemek çeşitlerinden sıkıldıysanız ve sofranıza bambaşka bir tavuk yemeği kazandırmak isterseniz hiç tereddüt etmeden rotanızı bu benzersiz yemeğe çevirebilirsiniz. Tarifi hiç düşünmeyin çünkü Yemek.com adresine tıkladığınızda malzeme listesi ile birlikte karşınıza çıkıyor. Ayrıca bu sitede yemeği hazırlarken dikkat edilmesi gerekenlere yani püf noktalara da yer veriliyor.

  • Velibah

Çerkez usulü gözleme olarak özetleyebileceğimiz bu benzersiz lezzet sizi de kendini hayran bırakabilir. Yurt dışında çok sayıda restoranın menüsünde yer alan bu yemek genellikle sabah kahvaltılarında tüketiliyor. Ancak gün içerisinde acıktığınızda ya da misafirlerinize ikram etmek için farklı bir lezzet aradığınızda da hemen bu tarifi hazırlayabilirsiniz.

  • Gınnış

Son derece doyurucu bir yemek çeşidi olan gınnış Çerkez mutfağının en geleneksel yemeklerinden biri olma özelliği taşıyor. Gınnış yemeğinin temel malzemesi ise tavuktur. Aynı zamanda hamur da kullanılıyor ve bu iki lezzetin buluşmasından da adeta bir lezzet şöleni çıkıyor. Eğer siz de mutfağınızı her daim farklı lezzetlere açık tutuyorsanız mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. Tarifi hiç aramayın çünkü en doğru tarif Yemek.com adresinde bulunuyor. Bu sitede malzeme listesi de mevcut!

  • Fıççın

Bir defa deneyenlerin bir daha vazgeçemediği börek çeşitlerinden biriyle tanışın; fıççın! İç harcında adeta yok yok! Soğandan kıymaya, domatesten sarımsağa kadar en lezzetli ürünlerle hazırlanan iç harcı sayesinde böreğin tadına doyum olmuyor. Bu özel lezzeti denediğinizde daha önce yediğiniz böreklerden soğuyabilirsiniz. Fıççın tarifi için de hangi adresi ziyaret etmeniz gerektiğini artık biliyorsunuz!

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 22 Aralık 2020, 11:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER