banner198

'Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafet Araştırmaları Çalıştayı’ başarıyla gerçekleştirildi!

Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen ‘Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafet Araştırmaları Çalıştayı’ Ankara’da gerçekleştirildi.

'Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafet Araştırmaları Çalıştayı’ başarıyla gerçekleştirildi!
banner145

Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği tarafından düzenlenen ‘Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafet Araştırmaları Çalıştayı’ Ankara’da gerçekleştirildi.

Kurşunlu ve yöresinin halk oyunları kıyafetlerinin güncellenmesi temalı çalıştay; derneğin ‘Halk Oyunları ve Halk Müziği Araştırma ve Uygulama Komisyonları’ işbirliğinde düzenlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Konseyi kabul salonda gerçekleştirilen çalıştay, üç oturum halinde yapıldı. İstiklal marşı ve saygı duruşuna ardından Kurşunlu Halk Oyunu ekiplerinin yarım asrı deviren fotoğraflarından derlemeler yer aldığı tanıtım filmi, salonda katılımcılar tarafından büyük beğeni gördü. Kurşunlu Halk oyunları ekibinin gösterileri ilgiyle izlendi.

Kurşunlu Tarihi Araştırmaları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, açılış konuşmasında derneğin 7 ayda geldiği süreci anlattı. Kurşunlu Kalesinde yapılan yüzey araştırma çalışmalarının raporunun çok yakında açıklanacağını aktardı.

Halk oyunları alanında uzman kişilerin ve yetkin kurum temsilcilerinin katıldığı çalıştaya, ilgili komisyon üyelerinin yanı sıra çok sayıda akademisyen, yerel tarih araştırmacıları, halk oyunları kıyafeti üreticileri, sanatkarlar, sanatçılar ve halk oyuncuları katıldı. Çalıştay da alanında yetkin çok sayıda uzman ve akademisyenin görüşleri alındı.

Çalıştay hakkında değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Mehmet Eryılmaz, “Uzun sürecek bir çalışma sürecinin ilk toplantısı olarak kabul ettiğimiz çalıştayda önemli bir uzlaşı sağlandı. Bu uzlaşının verdiği güvenle yerel halk oyunlarımıza özgün, hem geçmişin ruhunu yansıtan, hem de geleceğin motiflerini içeren bir yeni tasarımı elde edebilmek arzusu ve heyecanı içindeyiz.” dedi.

Eryılmaz, “Yöremizin halk oyunu kıyafetlerini; kültürümüze, tarihimize, coğrafyamıza, iklimimize, yaşanmışlıklarımıza ve karakterimize uygun ve eksiksiz bir tarzda yeniden kurgulayabilmek ve var olanı güncelleyebilmek adına çalışmalarımızı sürdürmekten yorulmayacağız” şeklinde konuştu.

Sözlerini sürdüren Eryılmaz, “25 Eylül 2022 tarihinde Ankara’da başarıyla gerçekleştirilen ‘Kurşunlu Halk Oyunları Kıyafet Çalıştayı’ nedeniyle başta çalıştay başkanı sayın Ömer Lütfi Özenç’i, komisyon başkanlarımız sayın Mehmet Atalay Nalbant ve sayın Cenk Aybars Dereli’yi, her iki komisyonun tüm üyelerini ve çalıştayın tüm aşamalarında görev alan, görüşünü paylaşan ve bir şekilde katkı sunan tüm katılımcıları, düzenleme kurulu üyelerimizi ve çalışmalarımıza uzaktan da olsa destek veren tüm hemşehrilerimizi içtenlikte selamlıyor ve teşekkür ediyoruz. Kurşunlu’ya yaraşır bir etkinliği başarıyla tamamladık. Kurşunlu Tarih Araştırmaları Derneği (kursunlu.org.tr) olarak geçmişimizi bugünümüze ulaştıran emek duvarına anlamlı bir tuğla daha koyduğumuza inanıyoruz.” diye konuştu:

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 29 Eylül 2022, 22:57
YORUM EKLE
YORUMLAR
MUSTAFA ÖZEL
MUSTAFA ÖZEL - 2 yıl Önce

ELİNİZE EMEĞİNİZE SAĞLIK BAŞARILAR DİLERİM

SIRADAKİ HABER