banner198

Milli Mücadelede Cephe Gerisi ve İstiklal Yolu Gençlik Sempozyumu Başladı

Milli Mücadelede Cephe Gerisi ve İstiklal Yolu Gençlik Sempozyumu Başladı

Milli Mücadelede Cephe Gerisi ve İstiklal Yolu Gençlik Sempozyumu Başladı
banner145

Milli Mücadelede Cephe Gerisi ve İstiklal Yolu Gençlik Sempozyumu başladı.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında İstiklal Yolu Derneği projesi olarak Çankırı Karatekin Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen sempozyumun açılış konuşmaları ve ilk gün oturumları Rektörlük Konferans Salonu’nda yapıldı.

İstiklal Yolu Eğitim Kültür Turizm ve Gençlik Derneği Başkanı Öğr. Gör. İsmail Çam: “Milli mücadele başlangıcının 100. yılındayız. 100 yıl önce Türk milleti, milli mücadeleyi iki ordu ile yapmıştı. Birinci ordu görünen ordu, ikinci ordu ise görünmeyen, karınca ordusuydu. Bu ordunun yüzde sekseni kadınlardan kalanı da ihtiyarlar ve çocuklardan oluşuyordu. O zaman milli mücadeleyi sadece düşmanlarla değil, yokluklarda da yaptı.” şeklinde konuştu. İsmail Çam’ın 2014 yılından itibaren derneğin faaliyetleri ile bilgi vermesinin ardından konuşan Çankırı Karatekin Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Doç. Dr. Ahmet Özcan: “Böyle bir projenin, 1000 seneden beri işgale uğramamış bir şehirde olması ve İstiklal Savaşı’na eklemlenebilecek bir organizasyon olması bizim için ayrıca anlamlıdır. Çankırı’da farklı bir dünya var. Dünyada bu tarz şehirler azalmaya başladı. Şehirler çok büyük eserleri ile anılmak isterler ama esas olan yaşayan insana ait, ruh taşıyan şehirlerdir ve Çankırı da ruhu olan bir şehirdir.” dedi.

Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Arı: “Bugün çok önemli bir günde, önemli bir misyonu tekrar yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Türk Milleti olarak, 2000 yıllık devlet geleneği içerisinde şanlı bir tarihe sahibiz. Bu zaferlerin arkasında ise hiç şüphesiz cephe gerisindeki büyük yararlılıkların ve desteklerin önemli bir yeri vardır. Bugün ordumuzla beraber Barış Pınarı Harekâtı ile yine büyük bir mücadelenin içerisindeyiz. Bu vesileyle şanlı ordumuza ve milletimize muvaffakiyetler diliyor, tüm güvenlik güçlerimize Cenabı Allah’ın yar ve yardımcısı olmasını niyaz ediyoruz. Dualarımız onlarla.” şeklinde konuştu.

Arı: “Çankırı, geçmişte, cephe gerisi desteğini Çanakkale’de, İstiklal Savaşı’nda, yakın zamanda Kıbrıs Barış Harekâtında hakkıyla vermiş olmanın gururunu yaşıyor. Bugün de Barış Pınarı Harekâtında, Akçakale’de, sınıra sıfır noktasında, Çankırı Karatekin Üniversitesi olarak, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Ayrancı’nın liderliğindeki akademik ve idari personelimiz, önemli bir tarihi misyonu gerçekleştiriyorlar.” şeklinde konuştu.

Şanlıurfa’nın Akçakale İlçesinde sınır hattında bulunan ve canlı bağlantı ile sempozyuma katılan Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Ayrancı: “Millî Mücadelede Cephe Gerisi ve İstiklal Yolu Gençlik Sempozyumu’nun devamı mahiyetinde buradayız. İstiklal Yolu’nun cephe arkasını gerçekleştiren annelerimiz, yaşlılarımız, çocuklarımız bakın buradalar ve bir terör devleti kurulması gayretini boşa çıkardılar. Burada Barış Pınarı Harekâtı ile Mehmetçik, terör koridorunu, terör devletini ortadan kaldırdı. Bu faaliyet Türk Milletinin bütün Ortadoğu halklarına ve insanlığa armağanıdır. Çünkü terör kan demektir, gözyaşı demektir.” dedi.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2019, 15:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER