banner198

Nevruz Bayramı Çankırı’da coşku ile kutlanacak

Çankırı Belediyesi, bolluğu, bereketi ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor.

Nevruz Bayramı Çankırı’da coşku ile kutlanacak
banner145

Nevruz Bayramı Çankırı’da coşku ile kutlanacak

Çankırı Belediyesi, bolluğu, bereketi ve baharın gelişini müjdeleyen Nevruz Bayramı’nı kutlamaya hazırlanıyor. 20 Mart Pazar günü saat 15.00’te kortej yürüyüşü ile başlayacak etkinlikler akşam 18.00’de TÜRKSOY üyesi sanat gruplarının dans gösterisi ve Nevruz Konseri ile son bulacak.

Etkinlikler Nevruz Yürüyüşü ile başlayacak

Kutlama etkinlikleri 20 Mart Pazar günü saat 15.00’te Belediye önünden kortej yürüyüşü ile başlayacak. Çankırı halkı, Mehter Takımı ve TÜRKSOY Sanat Grupları ile birlikte Atatürk Anıtı, Necip Fazıl Kısakürek Sokak, Yunus AVM çevresi,  Ahmet Talat Onay Bulvarı, Yapraklı Bulvarı, Ömer Topuz Caddesi, Somaki Bulvarı ve Çarşamba Pazarı alanına kadar yürüyecek.

Nevruz Pilavı İkram edilecek

Çarşamba Pazarı’nda son bulan yürüyüşün ardından vatandaşlara Nevruz pilavı ve ayran ikram edilecek.

Nevruz Ateşi Kardeşlik için yanacak

Nevruz Konseri öncesinde Fuar yolu sonunda saat 17.30’da Nevruz ateşi yakılacak. Kutlamalar kapsamında yakılan ateşin üzerinden atlanıp örste demir dövülecek.

Türk Dünyası Katılımlı Nevruz Konseri

Fuar Yolu sonunda kurulacak sahnede saat 18.00’de Diriliş Oğuzhan Mehter Takımının ve TÜRKSOY’a üye Türk Cumhuriyetlerinden katılımcıların yer alacağı sanat gruplarının dans gösterileri Nevruz kutlamalarına renk katacak. Kardeşlik ve dayanışmanın perçinleneceği Nevruz Bayramı’na katılacak Çankırı halkı, sanatçılar Mustafa Taş ve Hande Ünsal konseri ile eşsiz bir gece yaşayacak.

Çankırı Postası

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2022, 00:26
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER